Хотелиери прогнозират: Български туристи ще спасяват зимния сезон в Банско

27 Февруари 2022 | 16:32
7 коментара
Общество

За масови откази на резервациите от чужбина съобщава туристическият бизнес в Банско. Хотелиерите прогнозират, че заради войната между Русия и Украйна ситуацията ще се влошава.

До края на зимния сезон бизнесът в Банско ще разчита предимно на българските туристи, каза Малин Бистрин и допълни, че резервациите от Русия и Украйна ще бъдат отменени на сто процента.

Има реален риск от загубата на повечето чужди туристи за тази година, прогнозира още заместник-председателят на БХРА , като основна причина е близостта на България до военните действия.

В понеделник, 28 февруари, туристическият бизнес от Банско и Гоце Делчев ще обсъди с ресорния министър Христо Проданов и представители на ББР проблемите с цените на енергоносителите, горивата, хранителните продукти и обещаната финансова помощ от държавата, условията за която според бранша не са добри.

Добавени коментари

Бесния публикува:
28 Февруари 2022 | 08:23
Ма, как, само Разлог?? Цяла БГ, трябва да се кланя на Банско...ако не е Банако и Малин....?
Банско публикува:
27 Февруари 2022 | 21:26
Като чуя йопе и изтръпвам!Искам само да отбележа,че цялата околия и специално Разлог и села трябва да са доста тихи и благодарни,че ако не им е Банско,просто не ми се мисли!Всеки ден голяма част от тези "професионалисти" виждат табелата Банско по два пъти,изкарват си хляба от Банско и пак им е трън в очите!
Иван публикува:
27 Февруари 2022 | 21:14
Ами то всяка година след 3.03 е жива мъка !! Кой кво забърсал,забърсал в декемри идва новата порция от жътвата
Лудия публикува:
27 Февруари 2022 | 18:41
На Бистриното келеме няма да му преклекне,оти е много лаком-ще преглътне и още ще търси.Него не го интересува,че войната разделя семейства,унищожава домове,убива хора...НЕ! Важното е,че това педерсче ще загуби от "канселация" на оферти!Той за това плаче-не за друго.
Бесния публикува:
27 Февруари 2022 | 17:25
Ееей война се води, тоя се не наяде Бистриния, да ти преклекне бе. Лакомо ЙОПЕ.
Въведете име... публикува:
27 Февруари 2022 | 16:52
За това само в Турция, бате, цени, качество, отношения, всичко на ниво, за разлика от нашите"бизнесмени"
Ще има да чакате! публикува:
27 Февруари 2022 | 16:46
Както казва великият Зам.председател на БХРА "и българите ще си канселират заявките",защото на вас не ви стига.Дигате цените до безкрайност,а българинът е беден.То не са храни,то не са горива,то не е електроенергия,то не са лакоми търговци и "бизнесмени"...

Добавете Вашия коментар

TOP