Хотелиери и ресторантьори очакват бум на туристи в Сандански, Мелник и Рожен за празниците, резервациите гонят 90%

16 Април 2021 | 07:14
0 коментара
Бизнес

„Заради четирите почивни дни за великденските празници хотелската база в Сандански, Мелник и Рожен е заета на 50 процента, а до края на месеца се очаква резервациите да скочат до 90  процента”,  каза за “Струма” председателят на Сдружението на хотелиерите и собственик на СПА хотел „Свети Никола” Илия Пасков. „Това е добра новина за нас в бранша след затварянето поради епидемичните мерки”, каза Пасков.

Минералната вода, басейните и лечебните процедури привличат българите в Сандански и Рупите. Пакетите за четири дни по празниците в три- и четиризвездните хотели варират от 380 до 550 лева в зависимост от категорията. По-евтини са цените в частните квартири, където за 70 лева получаваш само нощувка.

Около 3000 българи ще посрещнат великденските празници в Сандански. Втората любима дестинация е Мелник и Роженският манастир. Там в момента резервациите са на 60 процента.  В последния уикенд улиците на Сандански започнаха да се пълнят с хора, предимно млади семейства с деца. Кафенетата и ресторантите на търговската улица “Македония” живнаха. Отвориха всички ресторанти и кафенета на главната улица. Единствено заведението “Корнера” не отговори врати, тъй като там се извършва мащабен ремонт и го преобразуват в ресторант за бързо хранене.Лидия Манева/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP