Хотели цакат с платен алкохол за ЧНГ: Ол инклузивът свършва в полунощ

15 Декември 2021 | 11:35
0 коментара
Общество
Хотели цакат с платен алкохол за ЧНГ: Ол инклузивът свършва в полунощ

Неограничената консумация на храни и напитки, включени в цената на пакет за ол инклузив ваканция, свършва точно в полунощ на Нова година. Това са част от условията в предложенията за новогодишно парти на хотели в страната.

Като цяло офертата е за тридневна почивка на база ол инклузив на брега на Черно море в курорта Златни пясъци, но неограничена консумация в новогодишната нощ спира в 24 часа. Цената е 445 лева. В офертата изрично е записано още, че за партито в ресторанта всеки гост ще получи резервация за маса, като клиентите нямат право да я избират сами или да искат смяна, те ще бъдат разпределени от мениджърите на заведението. С плащането на резервацията пък гостите се съгласяват с всички условия в хотела, включително ограничението на консумация на алкохол и храна в новогодишната нощ, както и с масата, на която ще посрещнат Нова година. Хотелът предлага на гостите парти с популярни фолкизпълнители.

Други места за настаняване пък предлагат само нощувка за празниците, а куверти за празник в ресторанта на хотела се продават отделно. Някои от хотелиерите обаче са забравили да включат алкохолни и безалкохолни напитки и те се заплащат допълнително.

Почитателите на парти с танци пък могат да направят резервация за столичен нощен клуб. Кувертът е 90 лева и включва вход в заведението, купичка с миксирани ядки, бонбони и парче баница с късмети. Освен таксата, за да бъдат допуснати в заведението, посетителите трябва да представят и зелен сертификат. 169 лева е кувертът за празника в ресторант на столичен хотел, без включена нощувка. В цената обаче освен храна е включен 6-часов ол инклузив за напитки, сред които селекция български вина, маркови водка и уиски и специална българска ракия.

Част от хотелите приемат като гости и домашния любимец, но са поставили лимит на килограмите и за тях се изисква допълнителна такса, срещу която реално не се предоставя нищо. Така на някои места например за куче искат по 10 лева на ден, а на други таксата е двойна. Изискването за размера е да е до 10-12 кг.

Предложенията за новогодишното меню са доста еднообразни в повечето хотели, докато цените са различни. Менюто, на което залагат повечето, са така наречената салата букет, която включва топка млечна салата, топка катък, печена червена чушка, домати, краставици, сирене, кашкавал, луканка, маслини. За предястие пък предвиждат чушка бюрек, пълнени гъби или шунка с пълнеж руска салата. Основното е свинско и пилешко печено, полято с гъбен сос, гарнитура картофки соте и задушени зеленчуци. Разбира се, е включена баница и десерт. Напитките, които се сервират, пък са 50 мл водка или ракия, чаша вино и чаша шампанско, безалкохолно и минерална вода. Офертата е за три нощувки със закуски и вечери в планински курорт, а цената е 528 лв. на човек.

Празниците във Велинград шест пъти по-скъпи от Египет

Оферти за празнуване на Нова година във Велинград е шест пъти по-скъпа от тази за Египет. Оферта за празник у нас е за четири ВИП нощувки в спа хотел за почти 8000 лв. Това включва вечеря и музикална програма. Но каква трябва да е вечерята, която в пъти надминава следните произволно намерени предложения за чужбина 250 евро за 4 нощувки в Турция, 520 евро в Испания и 700 евро в Дубай - всички с двупосочен самолетен билет. А в Египет цели 6 нощувки за 400 евро. Освен към по-близките до България страни, интерес има и към Египет и Тунис, които остават изгодни и предпочитани дестинации. Малдивите, Занзибар, Доминиканската република и Дубай са желани за търсещите слънце, плаж и екзотика. Тези почивки са най-малко 7 нощувки, а цените започват от 2800 лв. на човек. Мнозинството българи обаче ще се насочат към курортите у нас.

Поръчваме трапезата за Бъдни вечер за 40 лева

Ресторанти вече предлагат опцията да готвят вместо нас и осигуряват всичко необходимо за трапезата за Бъдни вечер срещу 39 лева. Срещу тази сума потребителите получават 7-степенно постно меню, което включва питка с пара, зелеви сарми с ориз, царска туршия, орехи, тиквеник и ошав. Редица пекарни в града също предлагат приготвяне на ястия за трапезата по празниците. Също така постни сарми, чушки с боб, баница с тиква и дори питки с късмети започнаха да продават и големите търговски вериги за хранителни стоки.

Боровец вдига цените на лифт картите

Цената на еднодневната лифт карта в Боровец този зимен сезон ще е 75 лева, или с 13 лева по-скъпо от миналата година. На тази цена ще се продава след коледните празници. Преди това, тоест до 26 декември, любителите на ските ще могат да ползват лифта срещу 62 лева на ден, колкото беше таксата миналата година. По-скъпи тази година са и сезонните лифт карти, като тази за възрастни вече е 1500 лева, а детската струва 1000 лв. Двойно по-скъпо се продават и картите за ползване на съоръженията само през делничните дни за целия зимен сезон, като те са вече по 1000 лв.

Добавете Вашия коментар

TOP