Хореографът Мартин Влахов се похвали: Честито! Отново на първо място на националният фестивал „Рила ни гледа“

09 Юни 2018 | 21:26
0 коментара
Култура

Хореографът на център за танци „Влахов“ в Благоевград - Мартин Влахов се похвали в социалната мрежа: Честито! Отново на първо място на националният фестивал „Рила ни гледа“.

За девета поредна година в Дупница се провежда фестивала на обработените народни хора „Рила ни гледа“.

Фестивалът има конкурсен характер.

Критерии за участието са автентичност, стил и характер на хората и песните, артистичност, емоционалност и атрактивност при изпълнението.

Целите на фестивала са да се възроди интереса към българския фолклор. Съхраняване и популяризиране на автентичния български фолклор и стимулиране на неговото развитие в днешни дни. Подпомагане на творческите контакти и обогатяване репертоара на фолклорните групи.

Фестивала се провежда паралелно на двете сцени в парк "Рила", като на малката сцена са вокалните изпълнения, докато на голямата сцена при барбекютата бе надиграването.

Тази година танцовите състави на домакините имаха малко по-скромно представяне, тъй като голяма част от енергията и усилията са съсредоточили в спектакъла, който беше представен за 3 март.

Важна част от фестивала е и журито, което оценява участниците. 

Танцовите колективи впечатлиха проф. Даниела Дженева, която е председател на журито и членове Мариян Василев и Мария Евтимова. Вокалните изпълнения се следиха от Данислав Кехайков и членове Димитър Христов и Иван Дяков. 

На 10 юни ще бъде спазена традицията и ще се вият хора на 7-те Рилски езера.

И тази година бе открита улица на занаятите, където бяха представени традиционните български занаяти като шекерджийство, грънчарство и други.

Новото е изложбата на двама известни фотографи Асен Великов и Пламен Мирянов. 

Фотографиите бяха подредени днес в парк "Рила" и всички посетители се наслаждаваха на красотата запечатана от обективите им.

Добавете Вашия коментар

TOP