Хореографка от Разлог нападна катаджии, сурвакали я с глоба за неправилно паркиране

30 Май 2018 | 13:11
1 коментара
Общество

Глоба за неправилно паркиране отнесе разложката хореографка Мариета Попадийна от полицейски служители в гр. Рила.

Потърпевшата е категорична, че е санкционирана неправомерно и че автомобилът й е бил паркиран в зона, определена за паркинг – пред сградата на община Рила.

Случаят е от 26 май. Хореографката от Разлог Мариета Попадийна гостувала в град Рила в качеството си на ръководител на местна група деца, участници в празнична програма, по повод традиционния събор на Свети Дух. След приключване на участието им Попадийна я очаквала неприятна изненада – намира уведомление, че е глобена за неправилно паркиране.

„Паркирах колата си в зона за паркиране пред общината. Оставих я до един микробус в края, отляво, за да не преча на никого. Половин час след това, когато свърши участието ни, се връщам и намирам фиш с глоба 50 лева за неправилно паркиране. Точно пред мен по улицата нагоре на около стотина метра имаше знак „Забранено паркирането”. Въпреки това след него бяха паркирали, и то по тротоара, десетки коли, а по тях нямаше никакви листчета и глоби. Всичките бяха с кюстендилска регистрация. На тръгване видях униформен и спрях да го попитам на какво основание съм санкционирана. Още с излизането от колата срещнах грубо отношение, само ми каза: “Ако имате възражения, си подайте жалбата в РПУ- то ни”.

Изобщо не ми отговори защо съм глобена и защо неправилно паркиралите коли не са санкционирани. Даже не се представи кой е, въпреки че го попитах как се казва и какъв е чинът му. Накрая само смотолеви “Николов”. Встрани имаше негов колега, който гледаше и и се смееше. Това ли е контролен орган и законово действие? Това ли е отношението на човек на закона, който би трябвало да дава пример?”, приключи с въпрос разказа си потърпевшата Мариета Попадийна, разочарована от действията на полицейските служители и обидена от факта, че е станала жертва на една порочна практика.

Отговорите на въпросите прилагат ли полицейските служители от град Рила дискриминационни мерки спрямо водачи на МПС- та с регистрация от друга област и защо не се санкционират неправилно паркирани автомобили с кюстендилска регистрация чакаме от ОД на МВР – Кюстендил, където сме изпратили официално питане. Оттам трябва да отговорят още дали ще бъдат наказани полицейските служители, ако се потвърди неправомерно издаден фиш от тяхна страна.

Struma.bg

Добавени коментари

Tztzyzy публикува:
30 Май 2018 | 16:26
А това ли е пример? Хреографка, която води деца. Чудесен пример и дава. Циганка със самочувствие.

Добавете Вашия коментар

TOP