Хората от община Симитли питат: Ще бъдат ли монтирани мантинели в участъка Полето-Брежани до края на 2022 г.?

07 Ноември 2022 | 07:54
0 коментара
Общество
Хората от община Симитли питат: Ще бъдат ли монтирани мантинели в участъка Полето-Брежани до края на 2022 г.?

Служебният министър Иван Шишков, който обеща проблемът да се реши за 1 месец, сега твърди, че са нужни 514 000 лв.

Ще спази ли обещанието си служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков да бъдат поставени предпазни мантинели по пътя Полето-Брежани – това питат хората от община Симитли, притеснени, че се задава зима, а проблемът все още не е разрешен. Този въпрос е отправил и депутатът Стефан Апостолов към служебния министър, който при последното си посещение в Симитли в началото на октомври заяви, че до един месец предпазните съоръжения по ремонтирания пътен участък ще бъдат монтирани. Това обаче не се случи, а сега служебният министър отговаря, че са нужни 514 000 лв. с ДДС за поставянето на обезопасителните системи в този участък.

Заявката за доставка и монтаж е била внесена на 25 октомври за одобрение в УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ и след осигуряване на средства ограничителните системи ще бъдат монтирани на третокласния път. Предстои полагане и на вертикална сигнализация в отсечката, хоризонталната маркировка вече е поставена, се казва в отговора на служебния министър от 3 ноември до народния представител.

Припомняме, че този въпрос е крайно щекотлив и се задава многократно и от кмета на Симитли Апостол Апостолов, тъй като пътният участък е с много завои и липсата на мантинели създава риск за пътнотранспортни произшествия, каквито вече имаше и по чудо се разминаха без фатални последици.

Стефан Апостолов

6,1-км участък бе ремонтиран от ДЗЗД „Пътно строителство област Благоевград” през 2021 г., като поставянето на мантинелите, пътните знаци и маркировката, което е част от технологичния проект, бе отложено за 2022 г. заради липса на средства.

Иван Шишков

Предишният министър на МРРБ Гроздан Караджов заяви, че има заложени средства в бюджета и през април тази година АПИ е обявила обществена поръчка за доставка и монтаж на мантинели за републиканските пътища, като за Югозападния район, включващ областите Благоевград, Кюстендил и Перник, прогнозната стойност беше 42 598 403 лв. без ДДС. В отговора на сегашния служебен министър Иван Шишков вече не се говори за обществена поръчка, а за сумата от 514 000 лв. за монтажа на обезопасителните съоръжения в участъка Полето-Брежани, което ще стане след осигуряване на средствата. Въпросът е кога?

Гроздан Караджов

Сега депутатът Стефан Апостолов е отправил ново питане, в което настоява за конкретен отговор дали монтажът на мантинелите ще стане до края на 2022 г.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP