Хората, които пият тази напитка, изглеждат поне с 10 години по-млади

20 Февруари 2024 | 23:43
0 коментара
Любопитно
България
Хората, които пият тази напитка, изглеждат поне с 10 години по-млади

Според руския диетолог д-р Оксана Дмитренко има една напитка, която може да забави стареенето и да ви помогне да изглеждате с 10-15 години по-млади.

“Всеки човек, достигнал определена възраст, мечтае да спре хода на времето. Много искам да остана по-дълго млада, красива, пълна с енергия и планове. Въпреки това, колкото по-голямо е числото на възрастта, всеки разбира че е невъзможно старенето да се спре. Но „замразяването“ на младостта е напълно възможно. Хората, които ежедневно пият по 2-3 чаши чай, изглеждат с 10-15 години по-млади”, казва експерът.

Зелен чай за забавяне на стареенето

Според диетолога Оксана Дмитренко , за да забавите стареенето, трябва да започнете да водите здравословен начин на живот, да се занимавате със спорт, да се движите повече и да пиете поне 3 чаши чай всеки ден.

“Зеленият чай без ароматни добавки има много полезни свойства. Той лекува тялото, укрепва имунната система, нормализира работата на стомаха и помага за отслабване. Но най-ценното (особено за жените) е, че напитката спира окислителните процеси на клетките. Благодарение на това бръчките стават по-малко забележими, кожата придобива здрава стегнатост, а състоянието на косата и ноктите се подобрява значително", казва експертът.

За да потвърди думите си, лекарят дава за пример жителите на Китай или Япония: те изглеждат страхотно до старостта, нямат излишни мастни гънки и остават активни до дълбока старост.

“За да спрете стареенето на тялото, трябва да пиете 3-5 чаши зелен чай дневно. Важно е да спазвате някои правила: не добавяйте към него захар или сладки сиропи, не яжте сладки десерти по време на пиене на чай и избягвайте дългото варене”, съветва експертът.

“Спазвайки тези правила, можете да забележите благотворното въздействие на продукта върху здравето и красотата в рамките на един месец”, казва лекарят.

“Известно е, че много хранителни добавки, разработени за отслабване, съдържат зелен чай. И това не е случайно, защото засилва метаболизма, тъй като съдържа кофеин, който позволява на тялото да се възстанови и да започне да получава енергия от мазнините. Пълните пациенти, участвали в експеримента, са се убедили в това от собствен опит. Благодарение на консумацията на чай процесът на отслабване се ускорява и е възможно бързо да се отървете от мастните натрупвания по корема”, казва специалистът.

“Ползите от зеления чай включват и факта, че той помага за премахване на нежеланата миризма от устата. Това се улеснява от свойството на катехините да забавят пролиферацията на стрептококови бактерии, които могат да се образуват в устната кухина и да провокират развитието на кариес. Няма преки доказателства, че зеленият чай ще помогне за спиране на кариеса. Въпреки това неутрализира неприятната миризма в устата”, допълва още диетологът.

zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP