Хора с увреждания готвят протестно писмо до Общински съвет Благоевград

13 Април 2021 | 17:32
2 коментара
Общество

Хора с увреждания от Благоевградска и Кюстендилска област подготвят протестно писмо до Общински съвет Благоевград. Писмото ще бъде с искане да се премахне ограничението от 3 часа, за които те могат да паркират безплатно в “Синя зона”.

Досега в Благоевград не е имало ограничение за времето за престой на автомобилите на хора с увреждания в “Синя зона”. Те дори имали право да паркират и на места, които не са обозначени със специални за тях знаци.

“Сега с тая промяна това нещо се отменя и всеки един, който е ползвал това право със изненада установява, че това нещо ще го затрудни. Тази наредба, която в момента е приета, ограничава правата на хората с увреждания”, каза пред БНТ председателят на Съюза на слепите за Благоевградска и Кюстендилска област Борислав Лазаров.

Според председателя на Общинския съвет новото ограничение е гласувано погрешка.

Налагането на тази мярка според кмета на Община Благоевград инж.Румен Томов е необходимо, за да се намалят нарушенията.

От общината ще внесат предложение до Общинския съвет часовете за престой да бъдат максимално увеличени – до 5 астрономически часа.

Добавени коментари

Благоевградчанин публикува:
13 Април 2021 | 22:23
Дмятам,че до 3часа паркиране в синя зона е достатъчно.Човек паркира и си сеършва работа за 3часа!!! Стига вече,паркират и други в тяхното положение не могат да ползват безплатната услуга!!! В цяла Европа е до 2часа!!!Айде стига вече!!!
Aнгел публикува:
13 Април 2021 | 22:03
Алооуу, пиринско, научете се да пишете грамотно! Нямате статия без грешки! Смешковци!

Добавете Вашия коментар

TOP