Хора, да помогнем! Отнеха три деца от родителите им! Живеят в безпрецедентна нищета в Петрич

16 Юни 2022 | 11:46
0 коментара
Общество
Хора, да помогнем! Отнеха три деца от родителите им! Живеят в безпрецедентна нищета в Петрич

Разказвали сме ви много пъти за бедността. Тя има много измерения и не винаги е свързана с материалното.

Днес ще ви запознаем с едно семейство, което харчи пари единствено за прехраната. Марияна и Димитър от Петрич имат три дечица. Домът им обаче няма годни условия за живот. Няма течаща вода! Да, в 21 век, страна в Европейския съюз…

„Тук не става въпрос за бедност, а за безпрецедентна нищета и мизерия,“ с тези думи най-общо описва ситуацията загрижена петричанка. Загрижена е и за друго – децата са отнети от родителите. Към момента те са настанени в център от семеен тип в града.

Марияна и Димитър имат един единствен шанс отново да бъдат цяло семейство, заедно с децата си, но преди това – трябва да осигурят нормални условия за живот!

За тях това е непосилно. Но с помощта на добри хора, Човеци, всичко е възможно.

Ето какво написа Гери Велева:

„Това снимки от дома на Марияна Лукарова и Димитър Колаксъзов.

След сезиране на социалните служби, в понеделник /13 юни/, децата на Марияна Лукарова и Димитър Калаксъзов, жители на село Кърналово бяха взети и настанени в Центъра от семеен тип град Петрич. Причината – условията в жилището им са несъвместими с живота и здравето на децата им – Димитринка, Мария и Мартин. В къщата, която обитава семейството няма течаща вода. Единствените вещи, които са годни за употреба са телевизор и пералня, която не се използва поради липса на вода и канализация. Няма врати, няма прозорци, няма мебели. Децата спят на две креватчета от детската градина. Тук не става въпрос за бедност, а за безпрецедентна нищета и мизерия.

На семейството е дадена последена възможност да върнат децата си при условие, че бъдат създадени нормални условия! Майката получава само 160 лева детски надбавки. Бащата работи, но парите са основно за прехрана.

С убеждението, че всеки заслужава втори шанс в живота и че и тези невръстни деца имат право на детство, се обръщаме към Вас. Те нямат вина за създалата се ситуация, а всъщност най-тежки са последствията за тях. Нека им върнем усмивките, защото семейството е единствената необходима среда в която, те трябва да растат!

Призоваваме, кой с каквото пожелае да помогне – мебели, труд или парични средства! Желаещите могат да се свържат с Красимира Велева /на място в пощата или на телефон 0886632009/, както и с кмета на село Кърналово - Николай Златков.

Нека бъдем добри и съпричастни не само на думи!

Нека бъдем човеци!.“

Добавете Вашия коментар

TOP