Холандия сложи край на надеждите ни за Световното първенство

03 Септември 2017 | 21:14
0 коментара
Спорт

Националният отбор на България загуби с 3:1 от Холандия на "Амстердам Арeна" в мач от световните квалификации за Мондиал 2018. Селекцията на Петър Хубчев се представи достойно, но поражението до голяма степен сложи край на мечтата за участие на Мондиала в Русия, тъй като в друг мач Швеция разби Беларус с 4:0. Холандците изпълниха задачата си за ранен гол.

Срещата започна по най-лошия начин за българите, които се оказаха догонващи в резултата още в 7-ата минута. Дейли Блинд центрира остро по земя в наказателното поле на българите и оставеният непокрит Дейви Прьопер не остави шансове на Пламен Илиев.

В 17-ата минута дойде и най-добрата възможност за България. Отлично центриране отляво на Ивелин Попов намери в наказателното поле Георги Костадинов, който засече с глава. За съжаление ударът на полузащитника срещна левия страничен стълб на Силесен. Втората част продължи с доминацията на домакините. В 67-ата минута Ариен Робен удвои, а асистенцията отново бе на Блинд. Веднага след това върнахме едно попадение, след като Костадинов засече центриране на Попов от фаул. Това обаче се оказа единствения и далеч недостатъчен гол, тъй като десет минути преди края холандците чрез Прьопер направиха резултата 3:1.

Добавете Вашия коментар

TOP