Ходжа Йълдъз от Сандански ще врачува 2 години в Сливенския затвор

02 Октомври 2023 | 09:17
0 коментара
Общество
Благоевград
Ходжа Йълдъз от Сандански ще врачува 2 години в Сливенския затвор

Смолянският районен съд осъди на две години затвор при първоначален общ режим Елена Петрова от Сандански, известна с името Ходжа Йълдъз. 

39-годишната врачка бе призната за виновна, че е измамила жена от село Смилян като й е обещала, че ще излекува болния й съпруг. С мотив, че мъжът имал

направена черна магия, тя завлякла жената с общо 15 860 лева.

Делото се проточи повече от година и половина и врачката така и не беше открита, припомня “Марица”. Тя е обявена за общодържавно издирване. Срещу нея има издадена ограничителна заповед да не напуска пределите на България, наложена е и мярка „задържане под стража“.

Припомняме, че за измаменото семейство цялата история завърши трагично със смъртта на мъж от смолянското село Смилян в началото на 2019 година. Съпругът на жената, която потърсила врачката, години наред имал проблеми със зъбите. След операция, състоянието му се влошило.

51-годишната му съпруга видяла по телевизията реклама на врачката и отчаяна се свързала с нея по телефона.

Първоначално надарената с висши сили й поискала 260 лева, срещу които пратила по пощата няколко хартии с текстове на арабски език, като жената имала указания да изхвърли част от тях на кръстопът, а една да сложи във вода. Мъжът не се излекувал и жената пак позвънила. Ходжа Йълдъз поискала 3600 лв. за катран от Турция, с която да се довършело лечението.

При поредното позвъняване поискала 12 000 лв., с мотив, че „магията била много силна и трябвало да отиде в Израел, за да го лекува със свещена вода“.

„През цялото време твърдеше, че мъжът ми има силна магия, не е за болница и тя щяла да го излекува. Аз вярвам в магии. Повярвах й, че ще го излекува“, каза пред съда пострадалата жена. Синът й също заявява пред магистратите, че тогава вярвал, че има възможност баща му да се излекува от магия, и че тя е причина за заболяването му. След смъртта му, обаче, вече вярвал повече на докторите. 

Ходжа Йълдъз е осъждана. За "лечението" на мъжа от Смилян тя получи наказание да заплати 15 860 лева на вдовицата му, както и 1000 лв. разноски за защитник и държавна такса.  

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Добавете Вашия коментар

TOP