Хиляди се веселиха за празника на община Струмяни

09 Април 2023 | 13:35
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
Хиляди се веселиха за празника на община Струмяни

Десетки гости и хиляди жители изпълниха площад „7-ми април“ снощи и се веселиха за празника на община Струмяни.

Община Струмяни е една благодатна земя с хилядолетна история, която познава превратностите на времето, която все още помни тътена на грохотни времена, на разделения и войни, на бедност и усилен труд, но земя, опазена от достойни хора, които винаги са отстоявали своята българщина, традиции и култура.

На празничната сцена по повод  отбелязването на 44 /четиридесет и четири/ години от официалното обявяване на Струмяни се изявиха  децата от ДГ "Патиланци"- с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци и СУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Струмяни, с. Микрево, с. Илинденци и с. Игралище, и танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ - с. Микрево. Специална изненада за всички гости на празника бе гостуването на танцов ансамбъл “Фолклорна низа“ от град Струмица, Република Северна Македония с ръководител Юлия Теменугова.

Кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев поздрави и приветства с „Добре дошли“ всички жители и гости на празника на община Струмяни.

 

Г-н Емил Илиев благодари от сърце на всички, които обичат и помагат на Община Струмяни и добави, че: „Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силният дух и традициите на нашата община. И ние продължаваме с всички сили да се борим и да развиваме нашата община!“

Той пожела: “Да бъдем здрави, по-мъдри и по-смирени, по-отворени за взаимопомощ и солидарност към нуждаещите се.

Да си помагаме, всеки според възможностите си, да бъдем съпричастни и да не забравяме, че развитието на нашата обичана община зависи в най-голяма степен от нас, независимо от трудностите на нашето съвремие.

Най-сърдечно Ви пожелавам с настъпването на красивите пролетни празници Лазаровден и Цветница и в навечерието на един от най-почитаните християнски празници – Възкресение Христово, да донесат в домовете ни повече здраве, мир, любов и надежда, повече вяра и смисъл да бъдем заедно и да създаваме по-добрия утрешен ден.

Нека доброто настроение от днешния ден и настъпващите светли празници да донесат повече щастливи моменти и повече радост на Вас и Вашите семейства!

Г-н Емил Илиев отправи специални благодарности за десетките поздравителни адреси и благопожелания които бяха получени по повод празника на община Струмяни от България и чужди партньори.

Официални гости на празника бяха: отец Георги Танчев – архиерейски наместник на Санданска Духовна околия, г-жа Фиданка Котева – зам. кмет хуманитарни дейности на община Струмяни, г-жа Петя Тасева – зам. кмет стопански дейности на община Струмяни, г-н Иван Секулов – Секретар на община Струмяни, г-н Атанас Стоянов – кмет на община Сандански, г-н Димитър Бръчков – кмет на община Петрич, г-н Звонко Пекевски – кмет на община Берово, Република Северна Македония, г-н Драган Донев – управител на НПО Сдружение “За Струмица“, кметове, кметски наместници от общината, общински съветници в ОбС Струмяни, директори на образователни, културни и социални институции и др.

От празничната сцена отец Георги Танчев, също отправи своите благопожелания към жителите и гостите на община Струмяни. “На прага на празника Цветница и в навечерието на големия празник на празниците “Възкресение Христово“, ние ще чуем от Светото Евангелие Христовите думи: Да бъдат заедно! Това събитие, което днес ни събира, заедно е израз на нашия стремеж да имаме този Божи призив в живота си. Това са празници, които носят голяма радост и надежда. Днес ни събира празник, които е израз на любовта на Вашите предци и загрижеността им за Вашето добро, защото никой няма да обича повече Струмяни от родения, откърмен и възпитан тук в този благословен край.“

В своето слово отец Георги Танчев, предаде от името на Негово Високо Преосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, неговият архипастерски благослов и благопожелание: “Тези празници да Ви носят много радости в живота и църковните празници да изпълват домовете на всички ни със здраве, благословение и благополучие.“

Празничният концерт продължи с участието на прекрасната народна певица Росица Пейчева и участието попфолк изпълнителя Фики Стораро.

Красива празничната заря допълни приятната атмосфера и веселието, което цареше и озаряваше площад “7-ми април“ в с. Струмяни.

Добавете Вашия коментар

TOP