Хиляди се събраха на фестивал на кестена в село Коларово

16 Октомври 2023 | 14:55
0 коментара
Култура
Благоевград
Хиляди се събраха на фестивал на кестена в село Коларово

На 15.10.2023 г. сърцатите домакини от Подгорието на планина Беласица, посрещнаха хиляди гости на десетия „Фестивал на кестена“. Официални гости на празника бяха народният представител Костадин Стойков, заместник кмета на Община Петрич Нина Попова, областният управител Мария Димова, заместник кмета на село Коларово Мирослава Малчева, председателя на общински съвет град Петрич Светла Данаилова и директора на РДГ Благоевград Сашко Попов.

 

 

Директорът на Дирекция на Природен парк „Беласица“ инж. Добриел Радев приветства всички присъстващи. В своето слово той подчерта за умението на местните хора да представят богатите традиции и туристическия потенциал на района. В този дух на отдаденост, от хората за хората, фестивала на кестена ще пребъде. Красотата на българския фолклор, вкуса на планина Беласица и топлотата на местните хора, правят атмосферата на празника неповторима. Уникално събитие за региона което не може да се опише, а може само да се усети.

Дирекция на Природен парк „Беласица“ изказва благодарности към всички посетители и участници, че заедно направихме поредното прекрасно събитие, което всяка година става все по-хубаво!

Фестивалът се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“, Пирински туристически форум и Слоу Фуд в България, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк „Беласица“.

Добавете Вашия коментар

TOP