Хиляди се стичат към Рупите! Почитаме 110 години от рождението на Ванга

03 октомври 2021 | 10:57
0 коментара
Хиляди се стичат към Рупите! Почитаме 110 години от рождението на Ванга

Нека помним ценните завети на пророчичата ,известна с добрините си по цял свят

Днес почитаме 110 години от рождението на най-известния български пророк Ванга. Ето защо на този ден ,всяка година, хиляди   хора се стичат в храма и  в местността Рупите, за да почетат пророчицата и запалят свещичка за здраве в храма и.  .

От 11. 00 часа, ще бъде отслужена тържествена литургия в храма „Света Петка Българска“, Рупите. В 12. 00 часа ще бъде произнесено слово за пророчицата. В събитието ще вземе участие Музикална лаборатория за човека с диригент Йордан Камджалов. За 110 – годишнината от рождението на Ванга ще бъде осветена и нова експозиционна зала – галерия „Ванга“.

Нека си спомним за живота и човешкото дело на пророчицата Ванга, която даваше надежда и приемаше всяка болка…

Ванга умира на 11 август 1996 г  на 85-годишна възраст . От 1941 до смъртта си Ванга говори за миналото и бъдещето на хора, селища, държави и света.

Църквата я клейми, а над 20 години след смъртта й петричката пророчица става все по-известна в целия свят.
Сред най-ценните завети на пророчицата са нейните съвети за честен, милосърден и състрадателен живот. Ето някой от тях,които никога не трябва да забравяме :

Трябва да бъдем добри и да се обичаме, защото бъдещето принадлежи на добрите хора и те ще живеят в един прекрасен свят, който сега ни е трудно да си представим!
Не е нужно да трупаме богатства. На земята има слънце и блага за всеки.
Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената.
Във всеки човек има добро и зло. Така е устроен човека. За мене щастието се корени в търпението на човека.
За всеки човек идват периоди на трудности – дори и за най-богатите, и за най-силните, затова човек трябва да бъде смирен, за да ги преодолее.

Не се плашете от болестите – имайте вяра. И най-здравият, ако няма вяра, ще умре.
В Бога не вярвате, а искате да ви помага.
Не е важно какъв си – важното е да си добър човек!
Който дава, ще остане с пълни ръце, а онзи, който гледа само да взема – с празни. Кракът, който тъпче, изсъхва.
Човек никога няма да спечели пари, ако не се занимава с подходяща работа. Той трябва първо да разбере какво най-много му харесва да прави, а не да робува на мода или нечии съвети.
Научете се да почивате правилно. Денят е създаден за работа, а нощта – за почивка.
Не отмъщавайте! Не търсете възмездие – рано или късно всеки плаща.

Ако вие в душите си не прощавате на никого, сте просто едно нищо. Ще бъдете като хартийки, носени от вятъра, които никога не ще намерят своето място на земята.
Хората страдат и много от човешките същества са нещастни, защото не са надарени с умението да забравят лошото и да прощават.
Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма цяр за него – то разяжда отвътре.
Обичайте се, стремете се към добри мисли и дела, защото това е най-доброто лекарство за всички!
В природата има хармония и ние сме част от нея. Няма „нежива” природа. Всичко „живее” и се подчинява на висша организация и разум.
Ходете лятото боси, за да не прекъсвате връзката си със земята.
Цветята са живи същества, излъчват енергия, дават сила. По това как растат в една къща, ще разберете има ли любов и хармония в нея.

Земята е жив организъм. Не я гневете! Изучавайте нейния език и нейните закони и ги спазвайте, за да живеете по-дълго и по-добре.
Пускайте през лятото децата да играят навсякъде – нека да се цапат, да тичат… Така изграждат имунитет и ще са защитени от болестите през зиматa.
Жената е огледало на мъжа, домът е огледало на жената, децата са огледало на мъжа и жената.
Когато раждате деца, трябва да знаете, че вие вече не принадлежите на себе си, а на тези деца. Дарявате живот, за който сте отговорни.
Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която уврежда не само нравствено, но и физически.
Затова казвам на всички хора, че съзнанието ни трябва да се променя към добротата. И това не е само пожелание. Земята навлиза в нов отрязък от време, което можем да охарактеризираме като време на добродетелите. Това ново състояние на планетата не зависи от нас, то идва независимо дали го желаем или не. Новото време изисква ново мислене, друго съзнание, качествено нови хора, за да не се нарушава хармонията във вселената.


Добавете Вашия коментар!