Хамилтън спечели Гран при на Канада

08 Юни 2015 | 07:01
0 коментара
Спорт
Хамилтън спечели Гран при на Канада

Люис Хамилтън спечели Гран при на Канада. Пилотът на „Мерцедес“ финишира първи на пистата в Монреал. Световният шампион финишира на 2,2 секунди пред съотборника си Нико Розберг и на цели 40 пред третия - Валтери Ботас от тима на „Уилямс“.

Челната петица допълниха  пилотите на „Ферари“ Кими Райконен и Себастиан Фетел. Кими имаше проблеми с болида си на 28-ата обиколка. Тогава се получи отклонение на колянния вал на автомобила и той се завъртя няколко пъти на пистата. Другият пилот на "Уилямс" - Фелипе Маса, остана шести пред Пастор Малдонадо. Топ 10 допълниха Нико Хюлкенберг, Даниил Квят и Ромен Грожан.

Най-много похвали освен победителя за представянето си получи Фетел. Германският ас стартира от 16-о място, но след серия от блестящи изпреварвания успя да финишира на пето място. Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо не успяха дори да завършат състезанието.

Състазанието премина без инциденти и колата за сигурност нито веднъж не се наложи да влиза. Зрителите на пък бяха развеселени по време на 37-ата обиколка, когато заблудн бобър пресече пистата.

В генералното класиране Люис Хамилтън увеличи преднината си пред Розберг на 17 точки. Следващият старт от календара на Формула 1 е на 21 юни на "Ред Бул Ринг" в Австрия.

Добавете Вашия коментар

TOP