Халил Летифов от ДПС оглави Спортната комисия в парламента

03 Ноември 2022 | 10:33
0 коментара
Политика
Халил Летифов от ДПС оглави Спортната комисия в парламента

Халил Летифов бе избран за председател на спортната комисия в парламента с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход".

"От "Продължаваме промянта няма да издигаме кандидат за председател. През последните 2-3 дни станахме свидетели на изключително грозни сцени, неразбираеми за българските граждани. Не желая да влизам в калните борби на ДПС и да ставам част от задкулисие, което е свързано с Президенството и Весела Лечева. Хубаво е Йордан Цонев, който ми сподели тези неща, да ги обясни след това. Аз не очаквам подкрепа от ГЕРБ и ДПС.

 

Политическата култура изисква, когато два пъти не се избере председател на НС, когото си предложил, ти да го оттеглиш, както направихме ние. За мен не е самоцел да съм председател на спортната комисия. Вчера с колегите от ПП взехме това решене да не участваме в тези кални битки, защото за българското общество става ясно само едно - те се карат за власт. Ще направя два призива. Първо, не се съмнявам в качествата на г-н Халил Летифов, но го призовавам да направи отвод. Ако не, призовавам колегите да не гласуват от него. Защото иначе ще позволим председател да бъде човек, избран извън тази сграда", заяви Радостин Василев от ПП.

"Гласувах против, защото смятам, че тази комисия трябва да се води от експерт. Не знам дали г-н Летифов е завършил спортното училище. Бих искала да знам дали той поддържа връзки със спортните федерации, дали знае от какво имат нужда спортистите", попита Инна Иванова от ПП от трибуната на НС.

Добавете Вашия коментар

TOP