Hай-високо отличените ученици от СУ“Неофит Рилски“ Банско в национални и международни състезания и конкурси

06 Юли 2022 | 14:09
1 коментара
Култура
Hай-високо отличените ученици от СУ Неофит Рилски  Банско в национални и международни състезания и конкурси

2022 година минава под знака на честванията на 300 години от рождението на великия ни съгражданин Паисий Хилендарски, 260 години от написване на „История славянобългарска“ и 60 години от канонизацията на отец Паисий.

В поредица от публикации представяме успехите на децата от община Банско в извънучебната дейност през завършващата учебна година.

Децата ни са достойни наследници на Паисий Хилендарски и ние сме горди, че те носят в себе си искрата на Възраждането, будния ум и предприемчивостта на предците си. А начинът да ги покажат е чрез резултатите от техния труд в полето на знанието.

Учебната 2021/2022 година приключи повече от успешно за децата от най-голямото училище в община Банско – СУ“Неофит Рилски“.

Въпреки натоварената учебна програма, всички ученици намираха време и за извънкласни занимания – някои за забавление, а други преследваха високи цели в изкуството, спорта и науката.

Имаме удоволствието да ви представим най-високо отличените ученици от СУ“Неофит Рилски“ в национални и международни състезания и конкурси.
Зимните спортове са предпочитани от нашите деца. Те се представят чудесно и печелят награди в зимните надпревари.

Благодарение на постиженията си, Иван Георгиев Главчев, ученик от 11 клас, вече е национален състезател по ски алпийски дисциплини. Той представи достойно България на състезания в Румъния и Словения.
Лили Питова от 11 клас е непобедима на състезанията от Държавното първенство по алпийски ски в категория девойки младша възраст.
Тяхната съученичка Нели Златева пък е в националния елит на ски бягането, като постига впечатляващи резултати в спринта.
Тази зима петокласничката Станимира Чучулайна имаше подиум в ски бягането, а Сандра Воденичарова от 7 клас спечели златен медал в биатлона.
Мирослав Рошков, Георги Рупчин, Теодор Падарев заслужиха с резултатите си в канадската борба правото да бъдат членове на националния отбор в този спорт.
В таекуон-до спортистите от Банско винаги са на най-високо ниво. Класиранията на Станислав Дарелов от девети клас потвърждават това.
Марианела Петрова показа таланта си на художник и спечели наградата на посолството на Корея.
Много успешна беше годината за Михаела Бояджийска, която завоюва редица награди с изпълнение на красиви народни песни.
Георги Чолев се изяви не само като китарист, но и като вокалист, и спечели призови места.
Александра Полежанова показа разностранни дарби, възнаградени с високи отличия: в музиката като певица и пианистка, във философията и в руския език.
За да видите постиженията на всички деца от СУ „Неофит Рилски“, посетете ФБ-страницата на училището и неговия сайт.

Добавени коментари

БРАВО ДЕЦА! публикува:
06 Юли 2022 | 17:41
Бъдете здрави и все така успешни! Днес страната ни има най-много нужда от такива като вас-упорити,здрави и ученолюбиви.Не се отклонявайте от правия път,за да не станете като Сашко Мацурев!С голата тротинетка.

Добавете Вашия коментар

TOP