Гълъб Донев: Започват масови проверки на МВР за купен и корпоративен вот

09 Март 2023 | 20:47
0 коментара
Общество
Гълъб Донев: Започват масови проверки на МВР за купен и корпоративен вот

Започват масови проверки на МВР, на НАП и другите контролни органи, които следят за купения вот, за корпоративния вот, затова да можем да осигурим едни честни и демократични избори, заяви в Кюстендил служебният премиер Гълъб Донев.

Решението за преместването паметника на Съветската армия в София трябва да се вземе след изборите, каза Донев.

Донев взе участие в честванията на 80 годишнината от спасяването на българските евреи, дело на „Кюстендилската петорка“, начело с Димитър Пешев.

 

Премиерът държа слово и поднесе венец пред паметника на Димитър Пешев и цветя на плочата пред дома на Иван Момчилов.

Служебният премиер коментира пред медиите и политически теми.

„В разгара на предизборната кампания политиците не трябва да противопоставят хората едни на други, а трябва да търсят съвместни решения, така че историята да бъде предмет, който изучаваме и който е нашето минало, нашите герои, от които се учим. Нека политиците оставят тази тема за след изборите и в спокойна обстановка да се взема най-правилното решение“, каза в Кюстендил премиерът Гълъб Донев, коментирайки темата за преместването на Паметника на съветската армия в София.

Донев коментира и подготовката за предстоящите избори, като увери, че тя върви по график.

„Правителството подпомага дейностите по провеждането на изборите. Знаете, че беше приета план-сметка, която бе допълнена с 6.5 милиона лева, за да бъде осигурено новото изискване според Изборния кодекс за видеонаблюдението и видеозаснемането. Виждате, че започват масови проверки и кампании от страна на МВР, НАП и другите контролни органи, които следят за купения вот, за това да можем осигурим едни честни и демократични избори“, категоричен бе премиерът Донев.

„Това, което се наблюдава в редици търговски вериги е, че те поставят трайни промоции и намаление на цените от 25-27 процента“, каза по повод овладяването на растящите цени служебният премиер.

Според него, предстоят още срещи с представители на търговските вериги и производителите, внасяне на редица нормативни актове, които да регламентират и регулират целия път на хранителните продукти от производителя до магазина, за да се установи кой какви надценки слага.

„Недопустимо е един и същи продукт в българските магазини да струва двойно повече в сравнение със страните от ЕС. Ще продължим със санкциите, ще продължим с това да изсветляваме всички участници във веригата“, категоричен бе премиерът. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP