ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА: Дъжд от оставки в община Благоевград

08 Ноември 2023 | 22:32
17 коментара
Общество
България
ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА: Дъжд от оставки в община Благоевград
Валят оставки в община Благоевград. Дни, преди встъпването в длъжност на новия градоначалник, Методи Байкушев напускат шефове на отдели и дирекции ,както и служителите в Инспектората от администрацията на бившия кмет Илко Стоянов, съобщава Струма ком. Днес молби за напускане са депозирали Бойко Начев- директор на информационно и административно обслужване, Стефан Попов- управител на общинското предприятие "Благоевград Строй Ремонт " , Любомир Треновски, директор на дирекция на планиране и инвестиционна дейност, както и ръководителите на групи в инспектората Антон Ковачев и Димо Киров.

Молба за напускане са подали още служители на инспектората, сред които Анели Никова, Добрин Балтов и др. Из кулоарите на общинска администрация, където дни наред настроението е минорно, се говори, че ще има още оставки до вторник, когато е насрочена сесията, на която предстои да положат клетва новите общински съветници и кметът Байкушев. Дали масовото напускане е знак на солидарност попитахме бившия кмет Илко Стоянов, който бе лаконичен: "Решението си е изцяло тяхно, моят съвет е всички в администрацията да запазят спокойствие и останат на работните си места, ако новият кмет прецени ,че някои от тях не са му нужни да ги освободи, ако пък ги запази да останат на работа, защото всички имат семейства, а времената са тежки, каза Стоянов и допълни, че служителите от инспектората напускат обидени, заради това ,че по време на кампанията бяха наричани "мутри", именно от обкръжението на новия кмет Методи Байкушев.

Други били обект на нападки и заплахи за уволнение от хора, които се присламчили към кмета Байкушев след победата му и по познат почерк са започнали да се правят на кадровици. Нещо, което същите тези хора правят при всеки нов кмет и благоевградчани ги познават. Те бяха в центъра на победния кючек купон пред офиса на Румен Томов през 2019-та, прегръщаха Илко Стоянов след победата му през 2021, скандираха и името на Методи Байкушев преди няколко дни. Посрещат с истерични овации всеки нов кмет и после първи хвърлят камъни по него. Ликовете им се открояват, запечатани в множеството празнични следизборни видеа, които обикалят мрежата. Във вторник следващата седмица предстои тържествената клетва, след която кметът ще влезе в кабинета си. Очаква се тогава да бъде предложен и новия екип, с който градоначалникът ще управлява общината. Вече се спрягат какви ли не имена като заместници, засега обаче няма нищо категорично и сигурно около новите назначения. Предстои и избор на председател на Общинския съвет, очаква се сериозно напрежение и в тази посока, тъй като мераклиите за този пост не са малко. Въпросът е кой как ще проведе преговорите с колегите си от общински съвет и вече са започнали совалки между съветниците около избора на ОБС шеф.

Предстоят трудни времена за новия кмет, пред когото има сложни за решаване кадрови ребуси и множество проблеми. Време за губене няма, тъй като има приближаващи срокове, заложени по проекти или отговорни общински дейности. Няма да му е лесно на кмета Методи Байкушев да овладее и новия разнороден и екзотичен общински съвет, в който все още не знаем какви хора са попаднали, какъв е образователният им ценз и с каква експертиза ще решават съдбините ни. Пазарлъците за постове и службички предстоят, така че ще наблюдаваме с интерес процесите, които започнаха да текат под купола на общината.

Добавени коментари

Илияна публикува:
10 Ноември 2023 | 09:06
Давайте всички назначени от Илко хора в Общината, с образование, без образование, кадърни, некадърни, с експертиза, без експертиза, компетентни , некомпетентни вън, разстрел, обесване, линчуване каквото се сетите. Ииии Бриндовците ведно с прасето Кавазов - простаци, лизачачи, изнудвачи, наглеци - Кметовеее. Еийй кои сте вие бе нещастници! Много сте си повярвали. Искате новия кмет да се закопае преди да е заработил ли. Толкова ли за прост като вас го вземате Методи. Ха, ха , ха , ха.....смешници. И никой не е женен за Общината, кадърните винаги ще са добре, а идиотите като вас винаги само ще лаят.
iPhone публикува:
10 Ноември 2023 | 08:09
Г-н Тасков председател на общинския съвет -това ще е ... Новината.
Благоевград публикува:
09 Ноември 2023 | 17:27
Силвия, си стои на мястото добре, СТОЕШЕ.Харесвах я и като водеща в Радио Благоевград, тя държеше там ниво, което за съжаление е паднало много.
Блг публикува:
09 Ноември 2023 | 12:54
Сега ще видите и Шаляфо на Камбитката братовчеда, жена му влиза и той продължава с неговите крупни схеми и измами. Той на изборите беше мнго силен за Байкушев , сега стойте и гледайте само
Гражданин публикува:
09 Ноември 2023 | 12:51
Има съвестни хора , който бяха натискани от кмета да пишат глупости. Със заплахи за работата и страх. Дано новия кмет не посяга на работещите хора
Довиждааане публикува:
09 Ноември 2023 | 12:23
Да събират партакейшите и да ги няма измет.
питанка публикува:
09 Ноември 2023 | 11:33
А съпругата на наркодълъра Шкафо Харизанова там ли е още?
Отдел Култура публикува:
09 Ноември 2023 | 11:32
Тези нищожества нямат достойнство. Търсят вратички да се спасят. Не ми се мисли, ако беше спечелил Кафявия.
Хаха публикува:
09 Ноември 2023 | 10:57
Браво на Росен марата самата истина
ДПС публикува:
09 Ноември 2023 | 10:54
Да не забравя и голямата юристка... опаааа маникюристка МАРИНА ХАРИЗАНОВА
ДПС публикува:
09 Ноември 2023 | 10:53
Май, май не трябва да е само Димо Киров. Кюпов кво мишкува, да се маха, Халилова, Йосиф Манев, Иван Иванов - вънка... Постъпете достойно поне веднъж бе.... Миразчийска, Механджийски,,, вънкааааааааааааа
НПО публикува:
09 Ноември 2023 | 07:19
Миризчийска там ли е още?
Общинар публикува:
09 Ноември 2023 | 06:43
Механджийски да не се прави на щипана мома, какво чака?
ДСП публикува:
09 Ноември 2023 | 06:32
А малката булка от Рила кога? Правеше се на играч - заплашваше, уволняваше, шантажираше, крадеше от проекти! Обяснаяваше, че ще изкара гласовете на Райчо, но получи звучен шамар от социалните.
Калоян публикува:
08 Ноември 2023 | 23:01
Бриндо му разказа играта на Илко. Каз че ще го бутне и го направи. Само не разбрах защо Бриндо не пуска клиповете дето Илко предлагал пари за да гласуват съветниците за некакви апартаменти на Тасков.
valova ne q pipaite публикува:
08 Ноември 2023 | 22:54
da napuskat si4ki ot rakovodstvoto na obshtinata do edin osven valova tova sa samozabravili ne6tasnici deto ciganina po edna ili druga pri4ina be obladal s felacio na djoba; valova e palavata nenasitna pa4a deto obslujva si4ki gosti na kafqviq;
росен марата публикува:
08 Ноември 2023 | 22:47
инспектората заедно с кметовете по селата заплашваха хората за да гласуват за илку стояноф и този боклук лубчо тренофски тази мърша дето превеждаше по фактури на ачо ризов . това са мутрите на илку това е опадака в града с фалшивите профили днес вече ги нема тези лайновози от двойния гараж

Добавете Вашия коментар

TOP