Гурбетчия от Вълкосел, убил с камъни съселянин от ревност ще отговаря пред съда

06 Октомври 2019 | 17:05
0 коментара
Криминално

Прокуратурата в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу  Гюлтекин Карабайрамов, който преди година уби хладнокръвно свой съселянин от село Вълкосел.

33-годишният мъж ще отговаря за убийство по особено жесток и мъчителен начин на  Муйдин Дураков.

Миналата есен Дураков беше открит мъртъв на улица в сатовчанското село.

Гюлтекин се скарал първоначално с Дураков в бар "Виктория" в селото. През цялата вечер той изпил около 10 -12 бири. Около полунощ, след като приключила музикалната програма, обвиняемият седнал на маса с други клиенти на заведението. Единият от тях бил Муйдин Дураков. Той започнал да говори за жена му, че го използва за пари, изкарани от него по време на гурбет в Англия.

Последвали удари в главата. Дураков паднал, като междувременно обвиняемият намерил наоколо летва и започнал да нанася удари с нея. Същата се счупила и той взел камък, с който няколкократно ударил Муйдин.

Продължил да нанася удари по лицето на лежащия на земята мъж с по-голям камък. След като приключил с побоя Гюлтекин се прибрал вкъщи много уплашен, като споделил на майка си, че убил съселянина. Дал й дрехите си, които тя изгорила, тъй като по тях имало следи от кръв.

Около 2 ч. през нощта обвиняемият се върнал на местопрестъплението, като установил, че Дураков не диша, се върнал у дома си.

Трупът на пострадалия мъж бил открит няколко часа по-късно от жител на селото, който уведомил полицейски служител за това.

В хода на разследването, няколко часа по-късно, авторът на престъплението е бил установен.

От извършената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта се дължи на несъвместима с живота тежка, черепно мозъчна травма. Тя довела до изразена недостатъчност на мозъчните функции, вследствие на установените седем големи наранявания по лицето и главата. Освен тях, имало и кръвонасядания и охлузвания по лицето и горната част на гърдите на пострадалия.

Добавете Вашия коментар

TOP