Губернаторът Б. Михайлов успокои: Няма нови случаи на африканска чума в Благоевградско

01 Октомври 2019 | 12:39
0 коментара
Общество

Няма нови регистрирани случаи на африканска чума в област Благоевград.

Това обяви областният управител Бисер Михайлов, след заседание на Областната епизоотична комисия. Той поясни, че това е установено след като са изследвани проби от животни, отглеждани във стопанства тип „заден двор“ и от диви свине.

„Което от своя страна предполага, че и днес комисията не е излизала с някакви решения за изпълнения, които да „спуска“ към общинските епизоотични комисии или съответните държавни структури на територията на областта, които имат отношение към справяне с проблема“, каза още Михайлов.

Той добави, че продължава изпълнението на мерките, които са били набелязани по отношение почистването на основните пътни артерии. „С приключването на туристическия сезон в Гърция, значително намаляват пътуващите румънски туристи.

Ако трябва да изкажа някакво предположение, то това е един от векторите, който разпространява заболяването. Надявам се, че с намаляването на туристопотока, ще намалее и възможността за разпространяване на заболяването от този вид вектор“, посочи Михайлов./Фокус/

Добавете Вашия коментар

TOP