Губеранторът на Пиринско Бисер Михайлов: Горд съм, че паметникът костница отново е в пълния си блясък

07 Март 2019 | 14:13
0 коментара
Култура

Паметникът костница отново в пълния си блясък с възстановения войнишки кръст за храброст така както е бил направен през неговото издигане през 1938 г.

Това каза Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград.

Бисер Михайлов посочи, че е изключително развълнуван, че има привилегията и честта да бъде на това място, когато се дава заслужената почит за тези, които пожертваха живота си в името на свободата и обединението.

„В нашата история има много и различни страници, които по един или друг начин са забравяни. Липсата на историческа памет и съзнателното забравяне на факти имащи в историята са проблем, който преследва нашето общество“, допълни областният управител. Бисер Михайлов коментира, че по една или друга причина близкото минало съзнателно е пренебрегван подвигът на българските войни. „Героите защитиха неприкосновеността на българската земя и ние сме в дълг към тях“, каза още Михайлов. Той добави, че с годините залисани в ежедневни проблеми този паметник е бил оставен в забрава, а той бележи една от най-значимите страници от историята на нашият град.

„Благодаря на Община Благоевград в лицето на д-р Атанас Камбитов, който от самото начало взе присърце идеята. Благодаря на Министерство на отбраната и лично на г-н Иво Антонов, които ни подпомогнаха финансово. Не на последно място благодаря на Регионален клуб „Традиция“ – Благоевград, които са днес тук с нас и благодаря на Регионален исторически музей – Благоевград, които положиха усилия, за да успеем да превърнем тази идея. Бог да пази България, Благодаря Ви“, допълни Бисер Михайлов.

Добавете Вашия коментар

TOP