GT X Experimental ни показва бъдещия дизайнерски език на Opel

22 Август 2018 | 10:52
0 коментара
Бизнес

Създаден, за да демонстрира бъдещия дизайнерски език на Opel, GT X Experimental concept е стилен кросоувър купе, чиято линия на покрива доста напомня тази на Adam. Въпреки този познат щрих, концепцията ни предлага доста смели дизайнерски решения, премахвайки типичните в момента големи радиаторни решетки и въздуховоди под нея. Не мога да гадая кои от тези елементи ще видим в серийните модели на марката, но би могло да се предположи, че матричнитеLED фарове ще се превърнат в характерния подпис на Opel в бъдеще. Стоповете са копирани в същата форма и изглеждат много атрактивно.

Любопитен елемент е издаденият триъгълен акцент точно под емблемата на Opel. От него сякаш започва острият ръб по средата на капака на багажника, виждаме антена „перка на акула” на покрива и копие на триъгълния акцент под задната емблема на марката.

Централна колона липсва, а вратите се отварят срещуположна една на друга, решения, които едва ли ще видим в сериен модел, но впечатление прави изваяният и много плавно оформен страничен профил, в който не се забелязват почти никакви ръбове.

Интериорът е типичен за концептуален модел: „гол”, като на таблото виждаме само голям дигитален панел, а пред него е позициониран доста атрактивен волан.

От Opel не казват нищо за техническите характеристики на концепцията, но Autocar твърди, че това е електромобил (повече от очаквано) с литиево-йонна батерия с капацитет 50 kWh, която може да се зарежда индуктивно. Електромотор задвижва предните колела. Може да се предположи, че моделът предлага висока степен на автономност, но тук акцентът е дизайнът.

Решението да се направи този концепт под формата на електрически кросоувър не е изненада. Opel очаква 40% от продажбите да се генерират именно от кросоувърите до 2021 г. До 2024 г. марката трябва да предложи електрическа версия на всеки свой модел.

Vesti.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP