Гръцки и румънски полицаи патрулират в Банско

20 Декември 2022 | 11:05
0 коментара
Криминално
Гръцки и румънски полицаи патрулират в Банско

В Банско пристигат допълнителни полицейски сили за обезпечаване на реда и сигурността в курорта. Командировани на униформени от Румъния, Гърция и от други управления в страната ни.

В работната среща от румънска страна днес участваха кметът Иван Кадев, полицейският аташе на посолството в София Александру Йоргулеску, Керча Дору и полицай Мариус Фегору. Домакини бяха Димитър Илчев, началник отдел „Охранителна полиция“ в Благоевград, Кирил Стоянов – началник на полицията в Банско.

Участниците заявиха, че е създадена необходимата организация и е осигурена логистиката за пребиваването в Банско на необходимия брой униформени служители на реда през целия сезон. Освен тях, през това време ще има и допълнителни усилени патрули на жандармерията и автопатрули от Областна дирекция на МВР Благоевград. В графика на Районно управление на полицията-Банско вече са включени полицаи от Румъния, а след Коледа към тях ще се присъединят и колегите им от Гърция.

Всички командировани в Банско полицаи са настанени при добри условия, подчерта комисар Илчев. Той уточни, че МВР осигурява престоя им със собствени средства. Община Банско е в непрекъснат контакт и взаимодействие със силите на реда и е в готовност да съдейства чрез общинската служба „Обществен ред и сигурност“, заяви кметът Иван Кадев.

Добавете Вашия коментар

TOP