Гриша Ганчев лети към затвора! Босът правил далавери с кухи фирми, разносвач на кафе изникна в схемата!

20 Януари 2016 | 09:23
0 коментара
Криминално
Гриша Ганчев лети към затвора! Босът правил далавери с кухи фирми, разносвач на кафе изникна в схемата!

Близкият до ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев Милко Талев е прехвърлил 4 кухи фирми на свой служител - разносвач на кафе по заведения. Разносвачът с баничарката, дори не подозирал, че зад гърба му се въртели далавери със захар за милиони. Това стана ясно в спецсъда по време на делото срещу Ганчев, сина му Данаил и още 8 човека, сред които и Талев.

 

 

Кафеджията Георги Симеонов свидетелства, че като служител се съгласил шефът му да му прехвърли 4 фирми на негово име с уговорката след няколко месеца да ги върне, пише "Стандарт". "Знаех, че фирмите са за кафе и минерална вода. Дадох на Милко генерално пълномощно и той се занимаваше с тях. Аз се водех собственик, но нищо не съм правил. Беше края на 2011 г., няколко месеца по-късно от полицията ми се обадиха и ме извикаха да ми покажат захар в склада, беше голямо количество - 50-60 палети. Базата се намираше на Военна рампа в София", разказа Симеонов. Той допълни, че не знае какво е станало със захарта, защото напуснал, а по-късно прехвърлил фирмите, както била уговорката.

 

Съдът разпита и други свидетели по делото, които разказаха, че като прекупвачи вземали захар на едро от "Литекс комерс", някои от тях веднага я продавали на свои клиенти, а други я държали в складовете си по няколко месеца. Ганчев и аверите му са подсъдими за укриване на данъци от продажба на захар за над 700 000 лв. По време на заседанието телефонът на Ганчев иззвъня и той се пошегува, че "Бойко Борисов се обажда". /ПИК.БГ

Добавете Вашия коментар

TOP