Григор узна първия си съперник в Марсилия! Изабелла Шиникова загуби финала на двойки в Египет

03 Февруари 2024 | 20:05
0 коментара
Спорт
България
Григор узна първия си съперник в Марсилия! Изабелла Шиникова загуби финала на двойки в Египет

Първата ракета на България Григор Димитров ще започне участието си на турнира по тенис в зала в Марсилия с мач срещу американеца Себастиан Корда или квалификант.

Димитров, който е поставен под номер 2 в схемата, ще почива в първия кръг, а във втория ще се изправи срещу победителя от мача между Корда или квалификанта.

В третия кръг потенциален съперник на българина е чехът Иржи Лехечка, номер 8 в схемата, а на полуфиналите той може да се изправи срещу руснака Карен Хачанов, номер 3 в схемата и шампион за 2018 година, или канадеца Феликс Оже-Алиасим, номер 7 в схемата. Наградният фонд на турнира в Марсилия е 724 хиляди евро.
 

Изабелла Шиникова загуби на финала на двойки на турнира на твърда настилка в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд от 25 хиляди долара. 

Българката и Линда Климовицова (Чехия) отстъпиха пред Даря Хомуцянская и Евелина Ласкевич (Беларус) с 4:6, 2:6 за 68 минути, след като допуснаха пет пробива в срещата.

Шиникова има в кариерата си 32 титли при женските дуети във веригата на Международната федерация ITF, последната от които на турнира в Монастир (Тунис) в края на март 2023 година. източник: Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP