Григор отпадна на 1/8-финалите на Мастърса в Монреал

11 Август 2017 | 09:09
0 коментара
Спорт

Григор Димитров загуби от Робин Хаасе с 6-7(3) 6-4 1-6  в среща от 1/8-финалите на Мастърса в Монреал, допускайки за първи път поражение от този опонент, след като преди това водеше в общия баланс с 2-0 победи. Холандецът взе равностоен първи сет, а във втория нашият имаше тотално превъзходство. В решителната част обаче първата ни ракета нe намери играта, която да донесе победа.

Българинът започна малко колебливо, но успя да се съвземе навреме и не допусна Хаасе да вземе ранен аванс.

В седмица и осмия гейм, първо Хасе, а после и Григор пропуснаха шансове да пробият сервиса на съперника. При 6-5 за Григор, българинът стигна до сетбол, но бакхендът му го провали. Стигна се до тайбрек в който холандецът поведе 4-2 и не позволи опонентът му да стопи дистанцията. При 2-5 Григор направи двойна грешка, а на първия сетбол съперникът му приключи с ас – 7-6(3).

Григор започна много добре втория сет и бе въпрос на време да достигне до пробив. Това се случи в петия гейм и Григор поведе с 2-3. В следващата част обаче българинът не успя да затвърди и Хаасе направи рибрейк - 3-3. Григор обаче не позволи развоят на събитията по някакъв начин да окаже негативно влияние на играта му. В деветия гейм Григор отново притисна съперника си до стената. Хаасе отрази три скрити сетбола, но на четвъртия направи двойна грешка. Така при 5-4 световният №11 сервираше за изравняване на сетовете и се справи.

Третия гейм започна равностойно, а пръв към мястото на 1/4-финалите псегна Робин Хаасе. В четвъртия гейм Димитров пресили форхенд за 15-15, след което загуби битка на мрежата. С форхенд уинър нашият изравни, след което заби в мрежата наглед рутинен форхенд за 30-40. С нова грешка – от бекхенд пробивът стана факт. От тук нататък играта на Димитров се срина, а Хаасе задържа импулса си и не даде гейм на българина до края - 6-1.

Добавете Вашия коментар

TOP