Григор оцеля като по чудо и елиминира корав чилиец в Маями

25 Март 2024 | 08:05
0 коментара
Спорт
България
Григор оцеля като по чудо и елиминира корав чилиец в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе близо до отпадането от тенис турнира в Маями, след като 44-тият в света Алехандро Табило от Чили бе само на две точки от победата. 

Димитров обаче успя да се наложи с 6:7(5), 7:6(5), 6:2 за 2.30 часа игра. 

Любопитното е, че първите два сета минаха без пробив. Димитров загуби първата част след тайбрек, а в тайбрека на втората губеше с 2:5 и всички очакваха, че ще отпадне. След това обаче българинът влезе в серия.

Обърна тайбрека до 7:5 и направи пробив още в първия гейм на третия сет, което бе началото на победния марш, като в крайна сметка затвори частта с 6:2.

На 1/16-финалите Димитров ще играе срещу №56 в света Яник Ханфман от Германия, който елиминира фарнцузина Адриан Манарино с 3:6, 7:6(1), 6:4.

В интервюто на корта Григор призна, че е имал сериозни проблеми с началния удар на Алехандро Табило:

"Не знам как се измъкнах, бях в двубоя, не мислех много. Играх срещу един от най-добрите сервиси. Бях концентриран, останах в мача. Не направих нищо извънредно и търсех ударите си. Бях солиден. В третия сет бях много силен. Трябваше да остана в мача, това е. Без значение дали той има аванс или не. Когато си под напрежение, опитваш да го прехвърлиш на другия тенисист. Атмосферата беше много добра. Зрителите бяха невероятни и за двамата. Видях много българи. Беше честна битка и това ми харесва. Хубаво е да имаме такава енергия на тези места", заяви Димитров на корта след победата си срещу чилиеца, дошла след два часа и половина.Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP