Григор Димитров пропада в ранглистата

13 Юли 2015 | 10:06
0 коментара
Спорт
Григор Димитров пропада в ранглистата

Снимка: REUTERS

Григор Димитров очаквано започна да се срива в световната ранглиста по тенис. След като почти една година записва колебливи резултати и не успява да защитава точките от спечелени турнири или достигане до по-висока фаза българинът от днес е извън Топ 15 на света. Григор заема 16-та позиция с 1970 точки, а миналата седмица бе под №11. Хасковлията обаче отпадна още в трети кръг на "Уимбълдън" и не успя да защити спечелените 720 точки от достигането си до полуфиналите през 2014 година.

За първата ни ракета, който през този уикенд ще вземе участие в двубоя между България и Люксембург от Купа "Дейвис", това е най-ниското класиране от 15 месеца насам. За последно той заемаше тази позиция на 21 април 2014 година.

Добрата новина за Григор е, че до края на настоящия сезон ще има да защитава по-голям брой точки единствено на предстоящия Мастърс в Монреал, където преди година спечели 360 точки с достигането си до полуфиналите.

Припомняме, че Димитров се раздели с треньора си Роджър Рашийд след провала на "Уимбълдън" и все още не е обявил под чие ръководство ще продължи кариерата си. Единият от вариантите е светилото Пол Анакон./БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP