Григор Димитров е на четвъртфинал на турнира в Маями след обрат

27 Март 2024 | 08:50
0 коментара
Спорт
България
Григор Димитров е на четвъртфинал на турнира в Маями след обрат

Българската тенис-звезда Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира по тенис от сериите Мастърс в Маями, след като се наложи над поляка Хуберт Хуркач с  3:6, 6:3, 7:6(3) за 2 часа и 41 минути игра.

Хуркач се оказва без нито един успех в петте си срещи с Димитров до момента, но днес мачът беше крайно оспорван с поделено надмощие и силни минути и за двамата. За Григор Димитров това е победа номер 2 над играч от първите 10 места в ранглистата на АТР. Неговото изпитание на четвъртфинала обаче ще бъде много по-тежко. За съперник му се падна испанското чудо Карлос Алкарас, който стигна до тук с успех над Лоренцо Музети с 6:3, 6:3.

В първата част Димитров допусна много непредизвикани грешки, трудно взимаше и сервисите си. А отгоре на всичко допусна пробив в осмия гейм, след като водеше за спечелването му.

Във втория сет Димитров подобри играта си, като най-напред можеше да вземе предимство в четвъртия гейм. Но тогава полякът успя да се измъкне. В шестия гейм обаче вече авансът на българина стана 4:2, след като от третата си възможност успя да вземе подаването преди да затвори частта комфортно за 6:3.

В третата част от мача нито един не успя да вземе подаването на противника си, но българинът с няколко мощни форхенда подсказа, че ще търси инициативата. В тайбрека Димитров трябваше да се защитава агресивно, но започна да реагира и на мощните сервиси на противника. За 2:3 при втори сервис в Т-зоната, Димитров просто успя да пренесе своя ретур над мрежата. Насочвайки се, за да достигне до непредвидения дропшот и да реагира някак, Хуркач се хлъзна в изстрела и левият му крак се докосна до основата на мрежата, осигурявайки мини-пробив за 2:3 за хасковлията. След това той контролираше разиграванията до края, взе още един пробив при 6:3 и с това и цялата среща.

Българинът, който е под номер 12 в ранглистата на ATP, се надява да се завърне в Топ 10 за първи път от 2018-а година насам.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP