Градушка е паднала в района на Банско

15 Май 2019 | 21:11
0 коментара
Общество

Най-голямо количество от дъжд е отчетено в в Кърджали и Драгоман от 1-2 л/кв. м., а в Банско е регистрирана и градушка- 0,5 мм.

.До обяд валежите от дъжд не са били много. Към 15.00 часа са били в порядъка от 1-2 л/кв. м.- в Драгоман 2 л/кв. м., в Кърджали 1 л/кв. м. В Гоце Делчев също е имало гръмотевична буря и град. На останалите места валежите са били под 1 л/кв. м.
Днес не е имало преминаване над критичните нива на речните езера, след проливните валежи от дъжд. Повишение на нивата на реките е имало главно в Северозападна България на река Огоста- около 60 см и на река Струма- около 30 см. Тази вечер и утре се очакват така наречените „поройни наводнения“, където върху малки площи е възможно да се изсипе голямо количество дъжд. Това е възможно да стане в планинските части във водосбора на река Вит и на река Тополница.
До петък ще има превалявания в следобедните часове и в полунощ. Ще има повече облачност, на места валежите ще са интензивни. Събота и неделя над по-голямата част от страната ще е по-спокойно. В понеделник следобед в западните райони може да има валежи от дъжд, но в останалата част такива не се очаква.

Добавете Вашия коментар

TOP