Градската среда в Благоевград-недостъпна за майки с колички и инвалиди

05 Юли 2023 | 08:09
1 коментара
Общество
Благоевград
Градската среда в Благоевград-недостъпна за майки с колички и инвалиди
Оказва се, че и в 21 век все още има български градове, в които градската среда е недостъпна за майки с колички и инвалиди. Читатели на Blagoevgrad24.bg  сигнализираха, че в обедините часове на деня единственият асансьор, който позволява стигане до площад "Георги Измирлиев" в Благоевград не е работил.

Проверка установи, че действително съоръжението не работеше. Повреден и запечатан е и втория асансьор, изграден в района на подплощадното пространство. Но дори и да работи - в летните горещини е невъзможно да се използва, тъй като в кабината на асансьора няма охладителна система, а материалът, от който е изработена е прозрачно стъкло. 

Отделно от това асансьорът е мръсен и целия изрисуван, което прави возенето в него изключително неприятно, въпреки че разстоянието от първо до второ ниво не е дълго като времетраене.

Достъп до площада има и чрез стълби, на които има изградени рампи. Същите обаче не са пригодени за съвременните колички. Така, качването по тях се превръща в истинско изпитание за една млада майка, както и за човек в инвалидна количка.

Друг проблем е състоянието на тротоарите, както и прекалено голямата височина на някои от тях. На много места, особено в по-малките благоевградски улици, тротоарите са невъзможни за изпитване, тъй като са с изпочупени плочки, дървета и стълбове в средата на пътя, дори избуяла растителност.

Добавени коментари

Асен публикува:
05 Юли 2023 | 11:49
Така е от времето на Паскалев

Добавете Вашия коментар

TOP