Готови сме да разговаряме с всички политически формации с изключение на ДПС, но само при нашите условия, заяви Костадин Костадинов

14 Май 2024 | 22:21
0 коментара
Политика
България
Готови сме да разговаряме с всички политически формации с изключение на ДПС, но само при нашите условия, заяви Костадин Костадинов

Готови сме да разговаряме с всички политически формации с изключение на ДПС, но при нашите условия. Това заяви по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Пловдив лидерът на политическа партия "Възраждане" Костадин Костадинов. На пресконференцията присъстваха още кандидатите за народни представители от 16 МИР Пловдив-град Ангел Георгиев и Иван Пенков. 

По думите му сред основните приоритети на партията е запазване на енергийната независимост на страната. Костадинов заяви, че в момента в АЕЦ - Белене се намира украинско-американска група от "така наречени експерти". Разполагаме с информация, че те ще окажат натиск срешу НЕК, за да може нашите реактори да бъдат подарени, макар и стойността им съобразно инфлационния индекс в момента да е над осем милиарда лева, каза той. По думите му се подговя изнасяне на ядрените реактори по река Дунав. България няма скоро да има своя заместваща атомна мощ, категоричен е Костадинов. Има все по-силен натиск за затваряне на АЕЦ – Козлодуй, каза още той. 

По думите му "се подготвя и изпращане на български войски в Украйна, а крайната цел е да се провокира Русия да нападне България". "Има една политическа сила, която може да каже не на американците и това сме ние", заяви Костадинов.

"Крайно време е България да има българско, а не евроатлантическо правителство. Целта на Възраждане на тези избори е да има още един мандат в Пловдив, за да затвърди позициите си на водеща политическа сила не само тук, но и в страната", заявява той. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP