Гости от Малта се дивят на родния фолклор в Струмяни

05 Май 2017 | 07:40
0 коментара
Общество

Група от община Нашар, Република Малта, гостува в община Струмяни и остана очарована от магията на родния фолклор. Посещението бе част от инициативи  за надграждащи партньорски дейности между двете общини. Те изградиха добро сътрудничество след успешно финализирания проект „Автентична мрежа Европа“ по програма „Европа на гражданите”.

Гостите от Малта бяха водени от заместник-кмета Ан-Мари Мускат Фенех Адами, посрещна ги кметът на община Струмяни – Емил Илиев. Той поздрави делегацията с „Добре дошли“ и пожела на всички приятни срещи в една нова и по-модерна обстановка, каквато ще бъде община Струмяни след изграждането на магистралния възел и облагородяването на уличните и площадните пространства в района.

Струмяни-гости от Малта

Гостите от Малта останаха очаровани от направената презентация за красотата и възможностите на България и искрено аплодираха прекрасните темпераментни  фолклорни изпълнения  на Ансамбъл „Малешевци“ при Народно читалище „Братя Миладинови“ – село Микрево. Опитали магията на българските фолклорни ритми, гостите споделиха на чаша вино добрите си впечатления от България и гостоприемството на хората от община Струмяни. И гарантираха, че ще са посланици на приятелството  между България и Република Малта.

Добавете Вашия коментар

TOP