Гости от 30 държави на празник в Семково

29 Януари 2024 | 09:54
0 коментара
Общество
Благоевград
Гости от 30 държави на празник в Семково
Жителите и гостите на Белица отбелязваха традиицонния празник в курорта „Семково“, с богата културно-развлекателна програма.
Както всяка година, празникът се провежда под патронажа на кмета на Белица Радослав Ревански, а в планинския курорт пристигнаха гости от 30 държави.
Специален гост беше министърът на туризма Зарица Динкова. „Това, което виждам – природа, традиции, ме кара да мисля, че можем да променим България към по-добро“, сподели пред всички присъстващи министърът.

Кметът Радослав Ревански откри празника. „Курортът има голям потенциал за развитие и към него има сериозен инвеститорски интерес, а развитието на Семково ще има ефект върху цялата община. Със засилената реклама на курорта интересът към Семково нараства, като курортът се промотира и зад граница, благодарение на германския бизнесмен Матиас Цайтлер. Местната власт има амбицията да превърне това прекрасно място в Рила в модерен и целогодишен туристически курорт и през последните години работи активно в тази посока. Планинският курорт „Семково“, който се намира на 15 километра от Белица, години наред беше в застой, но сега има перспектива за развитие като център за дигитални номади от целия свят. Моят приятел и предприемач Матиас Цайтлер, създател на първите ко уъркинг пространства в България и на Фестивала на дигиталните номади, който от няколко години се провежда в Банско, се оказа и първият голям инвеститор в курорта „Семково“. Той върна към живот неработещия от години най-големия хотел в Семково, превръщайки го в „ Ко-ливинг център“ за дигитални номади. Ние, местна власт съдействаме на първия голям инвеститор в курорта „Семково“, като с помощта на държавата инвестираме в подмяна на старата и изграждане на нова пътна инфраструктура. Последната пречка е собствеността на земите в курортната зона. За да може да се разшири зимната и спортна инфраструктура, община Белица е поискала от държавата да й прехвърли една десета от урбанизираната територия. На днешния зимен празник на Семково със сигурност кметовете на Белица, Разлог, Банско и Якоруда отново ще дискутират по-голямата тема за обединение на курортите в обща дестинация , която започнаха в началото на сезона“ каза кметът Ревански.
Поканата на кмета уважиха Ертем Анисова -председател на парламентарната комисия по туризъм , Елхан Кълков -Народен представител – Благоевград, Мюмюн Мюмюн Народен представител – Хасково, председателят на областната организация на ДПС Ведат Хюсеин, общински кметове от населени места в Благоевградска област и други.
Представителна кукерска група от Банско прогони злите духове от планинският курорт „Семково“.
     

Добавете Вашия коментар

TOP