Горски директор обеща да няма спекула с дървата

22 Август 2022 | 17:56
3 коментара
Общество
Горски директор обеща да няма спекула с дървата

Директорът на ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов обясни за кризата с дървата за огрев.

Той бе извикан на заседание от областния управител на Кюстендил Александър Пандурски. Няма да остане домакинство в региона без отопление през сезона, гарантира Дамянов. В Кюстендилско дървата вече са над 170 лева.

"Мисля, че ще успеем да осигурим дърва за населението при цени от 120-125 лева за кубик. Цените ще бъдат в рамките на обявените и няма да стигнат спекулативни стойности", каза горският директор в Югозапада.

Призна обаче, че има изоставане е Кюстендил,. Тази година били подсигурено повече от миналата.

"На места имаме разминаване с кметовете на общини, защото някъде няма списъци, или в тях има записани всички членове на едно домакинство, което означава чувствително презапасяване. Надявам се, в движение тези проблеми да бъдат отстранени. Ще завишим леко и цените за добив, които вдигаме като разценка, но при участие в търговете, фирмите, за да спечелят ги намаляват, а при прякото договоряне тази опция за намаляване на цената отпада", каза Дамян Дамянов.

Добавени коментари

$$$$$$ публикува:
22 Август 2022 | 22:50
Всичко се ръководи от наглеците от дпс! Не търсете друго оправдание! Трябва забрана на тази "партия"! Това е обръча на Ахмет Доган, или забравихте каква каза преди години: "аз раздавам парите"!!!
Блг публикува:
22 Август 2022 | 22:32
Всичко е спекула. Проблема е във високите изкупни цени на 3-4 фабрики в България.. всички карат на тях. А тия фабрики са собственост минимум на депутат..
Косе публикува:
22 Август 2022 | 21:09
Докато е герговия корумпиран боклук в разложкото горско нема да има дърва за простолюдието

Добавете Вашия коментар

TOP