Горещ петък, какво време ни очаква през уикенда

24 Юли 2020 | 07:31
0 коментара
Общество

В последния работен ден за седмицата ще бъде предимно слънчево. След обяд над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд.

Ще духа слаб, в източните райони – до умерен, вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 27-28 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 27 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Над планините

преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

Ще духа до умерен, в ниските части – югоизточен, а по билата – западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 24 градуса, на 2000 метра – около 16 градуса.

През почивните дни

на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, главно в следобедните часове и до полунощ, придружени с гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления.

От запад дневните температури слабо ще се понижат. В източните райони ще остане предимно слънчево и горещо, в събота – все още с до умерен вятър от изток-югоизток.Източник: НИМХ, БТА, Vesti.bg  

Добавете Вашия коментар

TOP