Гордост за Благоевград! Общински куклен театър грабна ИКАР 2021

12 Май 2021 | 10:07
1 коментара
Култура

Гордост за Благоевград! Преди минути стана ясно, че „Гарвин Магьосникът“ спечели ИКАР 2021 за най- добро представление. Постановката е на Общинския куклен театър в Благоевград.

Авторите на спектакъла „Гарвин Магьосникът“ ни поднасят една фантастична приказка за малки и големи, която ни пренася в магическия свят на Гората Лес и нейните обитатели.

По думите на директора на Общински куклен театър – Благоевград Марина Кунгелова тази постановка се роди от идеята за написване на текст, нов текст за театър, който небезизвестната писателка Яна Борисова седна и написа специално за кукления театър. Екипът е много силен – музиката е на Милен Кокушаров, който не е безизвестен джазмен – сценографията е на Никола Турманов и Кирил Наумов, куклите са на Юлиана Войкова – Найман.

Приказка за различните и странните, за подадената в нужда ръка, за вярата в доброто и най-вече за това, че с общи усилия няма невъзможни неща.

„Тя е по- различна от всички останали, такава сценография – прекрасна – драматургия, имаме жив драматург, имаме жив композитор. Ние всички вярваме, че този спектакъл заслужава да получава награди. Дори и да не спечели Икара , за него ще се говори дълго време!“ сподели един от актьорите в постановката Иван Тодоров.

Добавени коментари

Вера публикува:
12 Май 2021 | 11:11
Поздравления!

Добавете Вашия коментар

TOP