Горанов: Борисов трябва да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, само той може да се справи!

04 Декември 2022 | 10:19
0 коментара
Политика
Горанов: Борисов трябва да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, само той може да се справи!

Бойко Борисов трябва да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, който утре да вземе от президента Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство.

За това категорично се обяви бившият финансов министър Владислав Горанов в ефира на БТВ.

Борисов е единственият човек, който може да се справи със ситуацията, подчерта няколко пъти той.

 

Така Горанов категорично се противопостави на слуховете, че евентуално Десислава Атанасова или Томислав Дончев могат да бъдат бъдещите кандидат-премиер на ГЕРБ.

 

"Когато имаш Меси, няма нужда да търсиш Ди Мария", два пъти натърти Горанов.

И продъжи: Томислав Дончев или Деси Атанасова - всеки от тях би се справил, но когато имаш такъв силен лидер, той трябва да излезе напред.

Горанов подчерта, че е силно впечатлен от приема, с който бе удостоен Борисов от Вселенския патриарх, а после и на срещата на ЕНП.

 

"Това, което видях на срещата на ЕНП в Гърция тези дни, показва, че Бойко Борисов е най-подготвеният и добре приет български политик. Бойко Борисов не знам какво мисли по въпроса, аз казвам моите лични впечатления - че в изпитания и кризи трябва да сложим действително лидер, а той се е доказал като такъв. За мен Борисов е единственият човек, който може да се справи със ситуацията".

 

Той призна, че в ГЕРБ има достойни колеги, които да оглавят министерство на финансите -  Кирил Ананиев, Делян Добрев, Красимир Вълчев, Теменужка Петкова.

 

На въпрос дали той би станал отново финансов министър, Горанов отговори: "Мисля, че на мен не ми е дошло времето отново да бъда министър, има достатъчно други варианти".

 

А вметката дали не иска да бъде или не са му предлагали, Горанов уточни: "И двете".Епицентър.бг

 

 

 

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP