Голямото преселение за празника започна: Хиляди на път!

04 Септември 2020 | 11:48
0 коментара
Общество

Днес е последният работен ден преди дългия почивен уикенд. В цялата страна се очаква засилен трафик. Тази година денят на Съединението на България - 6 септември се пада в неделя и затова понеделник, 7 септември, е обявен за почивен.

Още от обяд се очаква интензивен трафик на изходите на София най-вече в посока към Българското Черноморие и Гърция. Традиционно по празниците от столицата се изнасят 200 000 коли.
 
Възможно е да се получат дълги колони от автомобили на границата с Гърция, тъй като граничният пункт "Кулата" все още е единственият възможен, през който хората може да се стигнат до гръцките плажове.

През целия ден вчера големи опашки от автомобили се образуваха на ГКПП „Кулата“. Вечерта колоната достигна 4 км в посока Гърция.

Трафикът за южната ни съседка през вчерашния ден беше изключително интензивен, а минаването през пункта ставаше бавно. Пътуващи споделят, че липсва организация, а преминаването отнема близо 6 ч. 

На гръцкия пункт се тества избирателно за COVID-19.

В същото време синоптиците обещават, че днешното захлаждане ще е за кратко. През почивните дни времето ще е топло. Преобладаващите максимални температури през събота и неделя ще са между 26° и 31°. В понеделник ще са малко по-високи.

Добавете Вашия коментар

TOP