ГОЛЯМОТО НАДДАВАНЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА В БЛАГОЕВГРАД! Фирми управлявани доскоро от екс зам.-кмета Я. Янков и гл. архитект В. Тинчев, сред 14-те в битка за поръчка за 877 750 лв.

28 Септември 2017 | 21:12
0 коментара
Общество

14 фирми и сдружения кандидатстват за изпълнение на обществена поръчка на община Благоевград на обща прогнозна стойност 877 750 лв. за реализиране на услуги по изпълнение на VІІ етап от Националната програма за енергийна ефективност. 526 650 лв. са предвидени за изготвяне на обследване на сградите и съставяне на технически паспорти, още 351 100 лв. са заделени за избор на изпълнител за изготвяне на обследвания за енергийна ефективност на 53 жилищни сгради, включени в VІІ етап на саниране.

За изпълнение на първата позиция се явиха 8 кандидати. Това са: „Икар консулт“ АД с управител Пламен Владимиров и регистрация в София, която е със сериозен опит в печеленето на обществени поръчки през последните 10 г. и на която през 2009 г. директор е бил настоящият главен архитект на Благоевград Васил Тинчев. Интересно е, че дружеството има в актива си 16 спечелени обществени поръчки на ДП ЮЗДП, както и няколко на ИА „Военни клубове и почивно дело“ и МРРБ.

„Мултиплекс инженеринг“ ЕООД на инж. Кънчо Паскалев и с регистрация в София също има зад гърба си доста спечелени обществени поръчки в цялата страна, най-много в общините Димитровград и Севлиево. Обединението ДЗЗД „Инвест Груп“ с партньори старозагорската фирма „Архонт“ ЕООД на Петър Атанасов и софиската „Термоконсулт София“ ЕООД с управител Иво Тренчев кандидатстват и за двете позиции. Също за изпълнение на двете обследвания кандидатства и обединение „КИГ-ГП“ ДЗЗД с регистрация в София на „Консултантска инженерна група“ ООД и „Гранд плюс“ ЕООД. В първото дружество сред шестимата собственици е и благоевградчанинът Леонид Търпанов, син на бившия шеф на „Булгартабак холдинг“ Петко Търпанов и на ексдиректора на Математическата гимназия в Благоевград Татяна Ядкова.

Втората фирма е с регистрация в Пловдив и е със собственик Даниела Григорова, но по подадените в общината документи се представлява от Стоян Янев, съдружник на Л. Търпанов в „Консултантска инженерна група“ ООД.

Още едно обединение на фирми „Тобо Проджект“ ДЗЗД с представител Георги Шопов и участници софийските дружества  „Тобо Инвест“ ЕООД и „Тобо проджект“ ЕООД се бори за изпълнение на първата позиция за над половин милион лева.

В конкуренцията е и „Стройинвестконсулт“ ЕООД с настоящ управител Борислав Борисов. Бивш шеф на тази фирма преди 2 години е бил напусналият наскоро зам. кмет по строителството на Благоевград Янко Янков.

За изпълнение и на двете позиции, обявени от община Благоевград в обществената поръчка, са внесени предложения и от „Енерджи Про ДМ“ ЕООД със собственик Мирослав Мирчев и регистрация в столицата, както и „Аниди“ ЕООД с регистрация в Чирпан и мениджър Йордан Бабунски.

Само за изготвяне на обследвания за енергийна ефективност на 53-те жилищни сгради кандидатстват три фирми: регистрираната в София преди десетина години „Българо-австрийска консултантска компания“ АД с управител Цветана Наньова, „Си енд Би енерджиконсулт“ ЕООД на Цветомир Ботев, също със софийски адрес на регистрация, и варненската фирма „Трауминвест“ ЕООД с мениджър Живко Николов.

Последните две фирми, участници в обществената поръчка на община Благоевград, не са посочили в заявленията си дали кандидатстват и за двете позиции, или само за една от тях. Това са софийските дружества „Евиданс инженеринг“ ООД с мениджър Стела Петрова и „Протико ил“ ООД, представлявано от Александър Ефремов.

Комисията начело с Антония Методиева, директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване“, ще отвори ценовите оферти след подробно разглеждане на техническите предложения на участниците и се очаква това да стане до около месец. Максималният срок за изпълнение на обществената поръчка, посочен от общината, е 90 дни.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP