ГОЛЯМАТА СЛУКА! Абдия Юмеров от Белица в Топ 10 на най-добрите риболовни постижения за 2023 г.

30 Януари 2024 | 11:15
0 коментара
Общество
Благоевград
ГОЛЯМАТА СЛУКА! Абдия Юмеров от Белица в Топ 10 на най-добрите риболовни постижения за 2023 г.
Топ рибарят от Белица Абдия Юмеров попадна в престижната класация Топ 10 на най-добрите риболовни постижения за миналата година. Представителят на Пиринско е намерил място в листата на в. „Рибар”, след като уловил бяла мряна в р. Искър, в дефилето след София, с тегло 4,1 кг, за което е получил специална награда – телескопичен прът Star Universe.

Юмеров обикновено поддържа форма с риболов на скобари и кефали по Струма и Места, но определено е фен на риболова на бяла мряна. На личната му страница в социалната мрежа изобилства от снимки с уловени от него впечатляващи екземпляри.

Бялата мряна се среща в язовир „Искър” и в едноименната река, както и в други реки, предимно в Северна България. В двете големи реки в Пиринско – Места и Струма, се среща предимно черна мряна, която не достига размерите на бялата си посестрима.


В двадесет и третото издание на популярния конкурс „Най-голяма риба 2023“ няма рекордни пости­жения, но пък са представени редица трофейни риби, като най-интересна е конкуренцията сред хищниците – щуки и бели риби, също и сомове. Забелязва се отлив откъм улове­ни мирни гиганти – шарани и амури, но това си има своето обяснение. В свободните водоеми тези риби са трудни и слуката е много епизо­дична, особено с такива от „тежка категория“, отчитат специалистите./Струма бг

Добавете Вашия коментар

TOP