Голям скандал тресе ПГ по МСС в Разлог! Отива ли на съд директорката Татяна Динчева?

08 Март 2023 | 09:37
12 коментара
Общество
Голям скандал тресе ПГ по МСС в Разлог! Отива ли на съд директорката Татяна Динчева?

Голям скандал тресе ПГ по МСС в Разлог! Отива ли на съд директорката Татяна Динчева? РУО ще анулира ли дипломите на задочниците? 

В Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог са установени редица нарушения след подаден сигнал в Прокуратурата и Регионално управление на образованието в Благоевград.

При проверка от комисия на отдел "Организационно-методическа дейност и контрол" в РУО-Благоевград е установено, че за първия срок за учебната 2022/2023 година, в последните часове броят на отсъстващите ученици е повече от 50% от общия брой ученици в гимназията в дневна форма на обучение.

Установено е още, че има разминаване в нанесените отсъствия по уважителни причини и представените документи за тях.

В сигнала се посочва, че Професионалната гимназия разполага с пансион, в който по документи пребивават 24 ученици, но се водят много повече, както че по документи се оказва, че тези ученици използват и училищния транспорт.

При проверка е установено, че само една част от регистрираните ученици са били в общежитието. 

Най-скандалното е, че в сигнала се посочва за ученици в дневна форма на обучение, които се водят на училище, но въобще ги няма. Фиктовно записани или са в чужбина, като се явяват само за ДЗИ.

Проверката е установила, че г-жа Динчева е нарушила провеждането на изпитите на учениците в самостоятелна форма на обучение (СФО), като вместо да състави комисия по организиране на изпит е определяла за всяка изпитна зала по един квестор, което означава, че директорът не гарантира прозрачност и безпристрастност по време на изпита. 

Също така за провеждане на изпити за задочна и самостоятелна форма на обучение, освен квесторите определени със заповед е необходимо да бъде осигурено видеонаблюдение, но на комисията не са представени записи. 

Ако се докажат в съда нарушенията, най-вероятно ще бъдат анулирани дипломите на задочниците! 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Мартин публикува:
14 Март 2023 | 23:03
Тава онаа г-жа Недялка Чилева ле е?
Киро публикува:
12 Март 2023 | 12:39
Подобно петнене на институция , като училище е за съда. Дано директорката сезира компетентните органи. Жалко , че същестуват такива учители , които могат да навредят на крехкия морал и съзнанието на децата. Дано скоро бъде уволнена и да спре да създава проблеми на цялото училище. Жалко е, че такива хора взимат заплата ,а плюят и уронват авторитета на мястото , където работят.
Микс публикува:
12 Март 2023 | 12:38
Подобно петнене на институция , като училище е за съда. Дано директорката сезира компетентните органи. Жалко , че същестуват такива учители , които могат да навредят на крехкия морал и съзнанието на децата. Дано скоро бъде уволнена и да спре да създава проблеми на цялото училище. Жалко е, че такива хора взимат заплата я плюят и уронват авторитета на мястото , където работят.
Георги публикува:
12 Март 2023 | 12:37
Подобно петнене на институция , като училище е за съда. Дано директорката сезира компетентните органи. Жалко , че същестуват такива учители , които могат да навредят на крехкия морал и съзнанието на децата. Дано скоро бъде уволнена и да спре да създава проблеми на цялото училище. Жалко е, че такива хора взимат заплата я плюят и уронват авторитета на мястото , където работят.
Запознат публикува:
12 Март 2023 | 12:02
Коментарите , жалбите и твърденията са иницирани от една учителка(срам за тази професия), която само петни името на училището: Това е жена с нисък морал и не годна за работа. Завещана на новата директорка от предишния директор . Тя не си изпълнява служебните задължения. Заради такива индивиди децата не искат да ходят на училище.
До Х публикува:
11 Март 2023 | 22:27
Напротив единствена лъжа е ,че броя на отсъстващите ученици е 70 % , а и другите 30 не идват.50 % от водещите се там деца изобщо не са в страната,но се субсидират от държавата.Нарушението е ФАКТ и то не е малко нанесени са щети в особено големи финансови размери и е опорочено образованието! Компетентните органи да се сезират и да ссе вземат незабавни мерки!!
Radi публикува:
09 Март 2023 | 23:53
Пълни глупости. Всичко написано е лъжа . Лъжлива и продажна медия.
X публикува:
09 Март 2023 | 14:06
Пълни измишльотини, не знам , каква е целта, но написаното не отговаря на истината, платена статия! Продажни журналисти!
kiro публикува:
08 Март 2023 | 20:00
chestit osmi mart neka tozi praznik da donese spravedlivost eden pat za vinagi.
Фанети Мазакура публикува:
08 Март 2023 | 17:09
Ще я цунат по “котето“ бабата, дреме и на дирника!
мито публикува:
08 Март 2023 | 10:44
Лелеле да не вкарат кака в сливенския затвор лелеле немойте ей дано джуровия помогне
colewoto публикува:
08 Март 2023 | 10:43
sega kato naprawi prowerka policiqta prez letishta i grani4nite punktove koi koga e bil w 4ujbina e normalno ako ne sa bili na u4ilishte da im anulirat izpitite i nanowo demek tanq pak se izloji e ne ste prawi

Добавете Вашия коментар

TOP