Голям скандал тресе МБАЛ-Благоевград заради обществена поръчка за охрана

29 Ноември 2022 | 15:05
5 коментара
Общество
Голям скандал тресе МБАЛ-Благоевград заради обществена поръчка за охрана

Голям скандал тресе МБАЛ-Благоевград заради обществена поръчка за осигуряване на физическа, денонощна, невъоражена охрана на сградите на Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград.

Скандалното е, че шефът на болницата е замесен в предварителен заговор, че определена охранителна фирма ще спечели поръчката. Службите вече разполагат със солидна информация, която уличава управителя на благоевградската болница в престъпление. Още повече, че предстои процедура и изискванията към кандидатите в обществената поръчка, както и условията за участие са ограничени за много охранителни фирми в областния град, тъй като се изискват сертификати за тези фирми, които са допуснати до участие в обществената поръчка.

По фрапиращо в случая е, че има изисквания, в които участникът трябва да разполага с квалифициран личен състав минимум 8 човека назначен персонал на трудово правоотношение, като за прогнозна стойност на обществената поръчка е посочена сума до 132 000 лева за срок от 24 месеца.

Най-вероятно юристите на МБАЛ Благоевград не са се съобразили с това, че сумата от 132 000 лева, разделена за срок от 24 месеца за посочените 8 охранители, ще бъде месечно възнаграждение под минималната работна заплата.

Както за службите, така и за благоевградската общественост не е тайна, че охранителна фирма Алфа ще спечели поръчката с благословията на управителя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ! 

Добавени коментари

колега публикува:
30 Ноември 2022 | 08:35
Защо не се дава възможност и на други охранителни фирми да участват какви са тези сертификати и тези фирми дето участват ги нямат какво пазат държавния резерв ли та то в болницата е пълен мрак и кучета.
запозната публикува:
30 Ноември 2022 | 08:03
само влезте в сайта на болницата и вижте документацията каква пародия за какви глупости става въпрос празни редове за да може после да се напише каквото трябва е нема как да стане кзк ще бутне процедурата а огнето ще си тръгне от болницата като.............
doktor dimitrov публикува:
29 Ноември 2022 | 20:46
do kraq na dekemvri smenqt direktora mitov byrza za zdelka
Адам публикува:
29 Ноември 2022 | 19:52
Ако е само в Благоевград добре.Това е порочна практика във всички градове.Цирка е пълен.
истината е на яве публикува:
29 Ноември 2022 | 19:43
Жъчките подкрепят Илк. Стоянофф. От Бело поле ще се командва общината.

Добавете Вашия коментар

TOP