Голям скандал тресе кочината в ОбС-Благоевград! 120 апартамента са ябълката на раздора...

29 Март 2024 | 13:20
6 коментара
Общество
Благоевград
Голям скандал тресе кочината в ОбС-Благоевград! 120 апартамента са ябълката на раздора...
 Общински съветник Димитър Урдев разбуни духовете за пореден път в зала "22-ри Септември", още в началото на редовното заседание на местния парламент в Областния град. 

"На едно от миналите заседания на Общински съвет Благоевград поставих въпроса за възможността общинска фирма Биострой ЕООД да притежава значителен брой жилищни имоти. Повод за това бе достигнала до мен такава информация и не вярвайки, че това е възможно, както конкретно за такива имоти /ако ги има/ така и за фирмата като цяло. Всички вярвам си спомняте какви бяха реакциите тогава. Днес, аз обаче съм още по озадачен от всичко, което се случва. Защо? Няколко дни след въпросното заседание на Общински съвет, излезе медийна публикация, която в опита си да успокои обществеността в Благоевград ми подсказа, че вероятността такива жилища да съществуват е голяма", бе локаничен Урдев.

Длъжен бях да задам необходимите въпроси, като по надлежния ред ги отправих към Кмета на Благоевград, а именно:

1. Справка за задълженията на Биострой ЕООД за данък сгради и такса битови отпадъци. Информацията за задълженията да бъде по декларирани обекти.

2. Справка за заведените дълготрайни материални активи по партидите на Биострой ЕООД - открити и закрити партиди. На какво основание е закрита съответната партида. С какви документи са открити партидите и ако има закривани с какви документи.

3. Справка за задълженията на Биострой ЕООД за данък МПС. Информация за задълженията да бъде за всяко поотделно.

4. Има ли информация на какво основание цитирам “са имали ангажимент да ги поддържа.

Уважаеми г-н Байкушев, Предполагам, че въпросите са останали не разбрани от някого в администрацията. Навярно за това имам вина и аз в известна степен, защото не съм поставил достатъчно ясно въпросите си. На първи и трети въпрос Вие ми отговаряте, че дружеството няма задължения за данък сгради, такса битови отпадъци и данък МПС. Моите въпроси са за това Биострой ЕООД колко плаща за данък сгради и такса битови отпадъци за всеки от тях поотделно. За кои и колко като стойност данък МПС за всяко превозно средство поотделно. В тази връзка ще ви отправя нови въпроси, писмено и по надлежния ред, още днес до края на деня. На последния въпрос нямам никакъв отговор. На втория въпрос получих справка от няколко страници с посочени множество обекти. Те в голямата си част представляват жилищни имоти, намиращи се в ж.к. Еленово, ж.к. Ален Мак и ж.к. Струмско. За мен, по никакъв начин не става ясно, това въпросните жилища ли са или не. В справката се вижда, че има множество открити и след това закрити партиди, но на какво основание не се посочва. Не се предоставя информация за вида документи на основание, на които са открити партидите в Общината и след това закрити много от тях.

Уважаеми г-н Байкушев, завършвате отговора си към мен с абзац цитирам: “Въз основа на заповед на Кмета на Община Благоевград е назначена комисия, на която е възложено да извърши фактическа и правна проверка, на място и по документи, както и чрез налична информация в публични и служебни регистри с цел установяване на обстоятелства” Г-н Байкушев, колеги, всички ние когато се заклехме и встъпихме в длъжност, всъщност сключихме обществен договор с гражданите на Благоевград да защитаваме единствено и само обществените интереси. Питам Ви, възможно ли е тези от общинска администрация и общински съвет, които повече от двайсет години не са разбрали за съществуването на подобни жилища, днес да бъдат способни да установят фактите професионално и обективно, за да бъдат включени в каквито и да е комисии.

Уважаеми колеги, Г-н Тасков, Не знам за вас, но аз съм силно изненадан, че днес първа точка в дневния ред не е именно този въпрос. Уважаеми колеги, за всички нас това определено е повод за тревога. Нека не забравяме, че ние дължим много ясни и точни отговори на гражданите на Благоевград. Всички те очакват конкретни действия и най-вече решения от нас като техни представители, завърши Димитър Урдев
120 апартамента са ябълката на раздора в общински съвет Благоевград!

ОЧАКВАЙТ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Чичо публикува:
30 Март 2024 | 20:15
Помакът уРДЕВ го е яд, че някой Яко краде и не е в далаверата. Иначе е вярно. А уРДЕВ да си оди на Мусомища. Помаците завладяха града. Срам. Добре дошъл всеки който има морал и работи. Не е добре да има куц морал и да налагат техния начин на живот и морал, а ние да им робуваме. Този внедри доста мусомишки кадри в община и общ предприятия. Мазнят се когато имат полза и забиват нож после. Това е помака.
мартин лалев публикува:
29 Март 2024 | 20:21
другаря таскоф е в схемата за апартаментите в биострой там е страшнооооо кражби
Кире публикува:
29 Март 2024 | 16:49
А ти колко взе, другарю, Урдев??? Или с измамник Миладинов сте в един кюп
Илия публикува:
29 Март 2024 | 16:42
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://e.vg/alman
айде Злата, първа задачка публикува:
29 Март 2024 | 13:34
120 жилища ?! Ако сложим средно 100 000 лв. на апартамент, това са 12 милиона лева !!!!!!! За 20 години. За всичките тия години кой е живял в тях, кой ги е поддържал, кой е плащал данъци и такси, как са се разпределяли имуществените цени, кой и как ги е стопанисвал и е търгувал с тях?? Тука явно става въпрос за много нагла и печеливша схема с общински имоти на гърба на данъкоплатците.
мале мале публикува:
29 Март 2024 | 13:24
а А А, НЕ ТАКА, А АКО СЕ РАЗБЕГАХТЕ И НЕ ИЗБЕРЕТЕ зЛАТА...

Добавете Вашия коментар

TOP