Голям празник от зори до здрач в село Полена, стотици се веселиха с богатата празнична програма

17 Октомври 2022 | 11:23
0 коментара
Хайлайф
Голям празник от зори до здрач в село Полена, стотици се веселиха с богатата празнична програма

Петковден е голям празник за село Полена. Празник, който събира семейства от близо и далеч. Празник, за който дълго се говори и който още по – дълго се помним. Така беше и тази година. Тържествата започнаха още на 14-ти октомври, когато православната църква почита Св. Петка. Тогава в едноименния храм в селото бе отслужена Света литургия, след което бе направен водосвет, а за финал вкусен курбан събра десетки на обща трапеза.

 

Празненствата по повод празника на село Полена продължиха и в съботния ден, започвайки с Детско шоу за най – малките, след което на стадиона в селото смелчаци от селото се сбориха и показаха, че в Полена са едни от най – силните мъже. В организирането на Народни борби се включи и състезателят по борба и сумо от село Полена Иван Благоев.

 

Празникът в Полена не мина и без богата музикална програма. Песните и танците, които отекнаха на площада започна още следобед с изпълнения на Александра, Даяна и Любомира Борисови, Иван Чорбаджиев, Полина Филатова, Ивана Иванова, Антония Лозанова, Спасимира Иванова, Ивана и Ивона Малчови, Танцов състав към НЧ „Владимир Маяковски“ – село Крупник, с ръководител Виктория Червенкова, Женска певческа група към НЧ „Васил Коларов – 1922“, село Железница.

 

Мики Груп също вдигна градуса на настроението и подготви публиката за гост – звездата Ваня, която всички очакваха с нетърпение. Песни и танци под звездите белязаха съботната вечер в село Полена. Около трапезите се събраха не само жители на селото, но и техни близки и приятели от цяла България, някои дори бяха дошли от гурбет специално за деня на Полена.

 

Сред гостите на празника бяха и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, кметове на кметства, общински съветници, служители на Общинска администрация и много други.

 

Кметът на село Полена Веселин Топузов направи специално обръщение към своите съграждани, като каза, че е изключително щастлив, че в празничния ден има възможността да поздрави всички за празника. „Щастлив съм, че отново е възможно да се веселим и да се забавляваме всички заедно.

 

„Добре дошли“ на този хубав празник. Възроден! Очакван! Обичан! Нека бъдем заедно не само в напрегнатото ежедневие, но и в дни като днешния. Нека да празнуваме заедно! Трудностите напоследък изпълниха мислите ни, но аз съм сигурен, че всеки един от вас носи в сърцето си любовта към близките хора и родния край. Днес по – силно от всякога поглеждаме с надежда към бъдещето и все повече осъзнаваме колко е хубаво да се живее на село. Тук е мястото да благодаря на нашия народен представител Стефан Апостолов, на кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и целият му екип за съдействието, което винаги са ни оказвали. Благодарим и на всички наши дарители, които отделиха от времето и средствата си в изпълнението на общите ни каузи в името на Полена. Бъдете здрави и нека Св. Петка ни закриля“, каза кметът Топузов.

 

Тържествата в Полена продължиха до малките часове на нощта, а хората си пожелаваха най – вече здраве, но и повече да няма такива кризи, както тази, с която всички се сблъскахме около COVID – 19. Щастието от това, че празника го имаше тази година, след като две години не можеше да бъде организиран, се четеше в очите на всички, които обичат родното село и които спазват традициите такива, каквито са им ги завещали техните предци!

Добавете Вашия коментар

TOP