Голфъри набират средства за стипендии на студенти в АУБ по време на турнир

30 Септември 2018 | 13:43
0 коментара
Общество

Десетки голфъри участваха в благотворителния турнир на Американския университет в България с цел набиране на стипендии за талантливи студенти. Събитието се проведе в събота в „Пирин Голф и Кънтри Клуб” край Разлог. Приятели и поддръжници на висшето учебно заведение показаха своите умения в голфа, а целта бе набиране на средства, които отиват във фонд за подкрепа на талантливи студенти с финансови затруднения. Във второто издание на турнира се включиха четири пъти повече участници в сравнение с миналата година.

Турнирът се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев (2012—2017), специален посланик на АУБ. „Днес сме се събрали с  благородна кауза – да дадем  възможност на повече перспективни млади  умове да останат в България. Всички знаем, че най-големият проблем на страната ни е демографският, и решението на това е дадем шанс на младите хора да получат образование на световно ниво, за да останат тук и да  следват мечтите си в родината“, каза Плевнелиев.

Президентът на АУБ д-р Стивън Съливан благодари на всички спонсори. „Вие правите инвестиция в страната и  младите хора в нея, а именно те са най-ценния капитал за всяка една държава. Нашите възпитаници се реализират в различни точки на света, но където и да са – те работят за промяна на обществата  към по-добро и оставят трайна следа“, сподели той.

Голф турнирът бе част от поредица благотворителни инициативи на АУБ. Подобни кампании се организират ежегодно, а основната цел на всяка една от тях е набирането на средства за стипендии за финансово подпомагане на студентите.

Добавете Вашия коментар

TOP