Големият ден настъпи! Ботев приема Левски на "Колежа" в мач за историята

29 Април 2023 | 13:52
0 коментара
Спорт
България
Големият ден настъпи! Ботев приема Левски на Колежа в мач за историята
След 3425 дни отборът на Ботев (Пловдив) се завръща в своя дом – ст. Христо Ботев, приемайки Левски в мач от 28-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е от историческо значение за футбола в Пловдив, както и в цяла България, защото с него ще бъде открит изцяло новият ст. Христо Ботев. Мачът между двата тима започва в 20:00ч., а в часовете преди него е създадена цяла програма, включваща и концерт по повод завръщането на Ботев на “Колежа“. Срещата ще бъде ръководена от главния съдия Никола Попов.
До днес двата отбора имат изиграни общо 145 мача помежду си в най-високото ниво на българския футбол, а статистиката сочи: 42 победи за Ботев, 23 равенства и 80 победи за Левски при голова разлика 160 на 260 в полза на “сините”.

Иначе последните две срещи на „Колежа“ между Ботев и Левски завършиха с успех за пловдивчани. В първата от тях Ботев победи с 2:0 пред препълнения стадион „Христо Ботев“, а срещата беше белязана от ексцесии по трибуните. Във втория двубой „канарчетата“ обърнаха „сините“ от 0:1 до 2:1 с два гола на Тодор Неделев. Това на практика беше последният мач между Ботев и Левски на „Колежа“, като още тогава бе съборена трибуна „Изток“, с което беше дадено началото на ремонтните дейности по стадиона. 
 

Дейности, които се протакаха твърде дълго по различни причини.

Мерките за сигурност ще са особено засилени с оглед големия интерес към срещата. За дербито между "жълто-черни" и "сини" са ангажирани 1000 полицаи с 20 кучета, 10 коня и две водометни машини. 

Също така срещата предизвика невиждан интерес от представителите на медиите. Над 90 журналисти и фотографи от близо 50 електронни и печатни медии изпратиха своите заявки за голямото събитие.


 

Добавете Вашия коментар

TOP