Големи алпинисти представиха НСА в две училища в Банско

19 Април 2024 | 11:44
0 коментара
Общество
Благоевград
Големи алпинисти представиха НСА в две училища в Банско

Големите алпинисти Дойчин Боянов и Никола Калистрин се срещнаха със зрелостници от две училища в Банско. Преподавателят от НСА гл. ас. Боянов, покорител на върховете Еверест и К2, както и на още три осемхилядника, заедно с Калистрин – завършил Академията и най-успешният ски-алпинист у нас в последните години, представиха висшето училище.

Презентациите са част от  продължаващата кандидатстудентска кампания и бяха направени последователно пред дванайсетокласници от СУ “Неофит Рилски” и Професионална гимназия по електротехника и енергетика в планинския курорт.

Интерес за учениците представляваха въпросите за обучението, специалностите и курсовете в НСА „Васил Левски“, както и за реализацията след завършване на висшето образование. Зрелостниците бяха впечатлени от условията за спорт, настаняване и от модерната материална база.

От аудиторията проявиха интерес също така към програмата „Еразъм“ и различните възможности за получаване на стипендии.

Боянов и Калистрин, вече извън извън официалното представяне на НСА, се срещнаха с двамата директори на училищата, с които обсъдиха възможности за извънкласни спортно-туристически занимания с учениците.

Гл. ас. Дойчин Боянов е преподавател в катедра „Туризъм, алпинизъм и ориентиране“, а Никола Калистрин освен успешен ски-алпинист е и много добър планински бегач и рекордьор, както и представител на една от най-големите фирми, доставящи спортни услуги в района на Банско и планината Пирин.

Добавете Вашия коментар

TOP