Годината свършва, а Кристиано Роналдо продължава да бележи

31 Декември 2023 | 08:09
0 коментара
Спорт
България
Годината свършва, а Кристиано Роналдо продължава да бележи

Кристиано Роналдо не спира да вкарва голове. Нападателят се разписа за успеха с 4:1 на неговия Ал-Насър над Ал-Таавон. Мачът бе от 19-ия кръг на първенството на Саудитска Арабия, а португалецът вече има 20 попадения за клубния си тим от началото на сезона, като също така завършва годината с 54 точни изстрела на сметката си. Така той е най-добрият голмайстор в света за 2023-а, изпреварвайки Килиан Мбапе и Хари Кейн с по 52 и Ерлинг Холанд с 50 гола. Освен това той записа 795-ата победа в кариерата си, което също е рекорд.

Домакините първи откриха резултата в 13-ата минута, когато Ел Мадиуи пропусна дузпа, но след това реагира бързо и вкара при добавката за 1:0. Ал-Насър обаче бързо изравни в 26-ата минута с гол на Марсело Брозович, а в 36-ата Аймерик Лапорт изведе гостите напред.

През второто полувреме Отавио направи резултата 1:3 в 50-ата минута, а Роналдо оформи крайното 1:4 в добавеното време, след като засече с глава  центриране на Секо Фофана.

С тази победа Ал-Насър събра актив от 46 точки, но остава на втората позиция зад лидера Ал-Хилал, който има 53. Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP